Review: Qnap TS-469L NAS

Installatie

De eerste stap is het voorbereiden van de harddrivers. Voor deze test gebruiken wij de WD Green schijven van 2GB per stuk. Wij gebruiken twee schijven welke draaien in een RAID 1 met een externe hdd van 2TB als extra backup mocht het systeem een crash veroorzaken. Het monteren van de schijven gaat erg handig via de sledes aan de voorzijde van de NAS. De schijven zijn overigens hot-swappable, waardoor je deze snel kan verwijderen of extra opslagruimte kan monteren indien gewenst.

Qnap-4

Qnap-5

Installatie van de software

Voor je met de QNAP TS-469L aan de slag kunt, moet je eerst de CD van QNAP in de laptop of desktop steken. Doormiddel van het programma kan je een zorgen dat de NAS een geschikt IP via de DNS binnen krijgt. Ook kan je een static IP adres aanmaken waardoor je deze makkelijker kan bereiken, dit kan je uiteraard later via de management console ook nog aanpassen.

Op de meegeleverde DVD staat het programma Qfinder, hiermee kan je de NAS benaderen in het netwerk. De eerste installatie van de Qnap NAS gaat erg gemakkelijk en vereist weinig IT kennis, waardoor deze NAS ook voor niet it-ers is geschikt. Wel moet je natuurlijk de nodige kennis weten van RAID en netwerk instellingen indien je de netwerk trunk wil gebruiken tussen de twee netwerk adapters.

Qfinder:

Qfinder is het programma waarmee je diverse instellingen/ opties van de NAS kan beheren. Zo heb je diverse mogelijkheden en hulpmiddelen bijvoorbeeld:

  • Instellen netwerk/ smtp instellingen
  • Wake on Lan extern activeren
  • Server afsluiten/ opnieuw opstarten
  • Firmware bijwerken
  • FTP connectie
  • Openen in bestandverkener
  • Inloggen op web page

Qnap-finder

Heb je deze eerste stappen gezet, dan zie je al snel het prachtige startscherm van de TS-469L voor je. Tijdens de eerste installatie kan je direct aangeven welke firmware je wil installeren op de NAS. Via de Qfinder zal de installatie beginnen waardoor de gewenste versie op de NAS geïnstalleerd zal worden. Nadat de firmware is geïnstalleerd op de NAS kan het instellen beginnen. De eerste installatie is zeer gebruiksvriendelijk en vereist weinig IT kennis.

Op onderstaande afbeelding is het startscherm van de Qnap NAS zichtbaar welke je kan bereiken via de webpagina. De pagina is mooi overzichtelijk en vanwege responsive design geschikt voor zowel smartphone, tablet als pc. Het design heeft wat weg van de iCloud beheer pagina van Apple, ook is de gehele interface in Apple achtige stijl. Dit is zeker een plus punt aangezien de interface van Firmware 4 goed overzichtelijk is gebleven en simpel in gebruik. Meer informatie over de firmware op de volgende pagina’s van deze review.

Qnap-inlog

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-469L

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Qnap NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Applicaties
Pagina 7: Benchmark en prestatie’s
Pagina 8: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelSpecificaties LG G Flex uitgelekt in benchmark test
Volgend artikelVeel klachten over Samsung Galaxy Gear

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in