Review: Synology DS412+

Conclusie

Synology heeft met de DS412+ een prima NAS op de markt gebracht welke voornamelijk geschikt is voor hoog niveau thuisgebruik en MKB. Aangezien de NAS is voorzien van 4 bays en een dubbel uitgevoerde ethernet aansluiting is er voldoende connectiviteit aanwezig voor high file transfer. De NAS heeft ook voldoende mogelijkheden voor een bedrijfs integratie denk hierbij aan diverse mogelijkheden waaronder:

  1.  Central Management
  2. Directory server
  3. DNS Server
  4. High Availability
  5. Mail server
  6. Radius server
  7. VPN Server

De NAS welke verkocht wordt voor een adviesprijs van 550 euro is zeker niet goedkoop. De 550 euro is zonder schijven, 550 euro is niet heel erg goedkoop voor een NAS maar gezien gebruiksgemak en functionaliteiten is het zijn geld meer dan waard. In vergelijking met Qnap is bijvoorbeeld de hardware van Synology een stuk goedkoper. Ook is het goed om te weten dat Synology blijft updaten en verbeterden aan het Synology DSM software. Ben je opzoek naar een netwerk opslag ruimte zonder de extra functionaliteiten dan zijn er voldoende andere goedkopere versies en oplossingen.

DSC_0092

De DSM 5.0 beta omgeving is zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk. De Synology DS412+ is ook erg stil tijdens werkzaamheden en verbruikt redelijk weinig stroom capaciteit. Daarom lijkt de aanschaf wellicht hoog maar na een tijd bespaar je dit terug door gebruiksvriendelijkheid en stroom besparing.

Software:

Qua software functionaliteiten zijn er erg veel mogelijkheden en toepassingen, zo beschikt de DSM 5.0 firmware over een tal van nieuwe mogelijkheden ten opzichten van DSM 4.0. De eerste beta van DSM 5.0 draait stabiel en geeft minimaal dezelfde performance als een DSM 4.0 benchmark test. Standaard zijn er redelijk veel functionaliteiten aanwezig, maar door de package center module heb je de mogelijkheid om meer apps en toepassingen te installeren, vele applicaties zijn aanwezig en dit aanbod versterkt zich snel aangezien ook externe partijen apps kunnen publiceren in de store.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Snelle processor
  • DSM 5.0 Beta  firmware
  • Adviessnelheden worden goed behaald
  • Simpel design
  • Uitneembare harde schijven
  • USB 3.0

Verbeter punten

  • Geen mogelijkheid tot RAM upgrade
  • Geen HDMI aansluiting

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS412+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe HTC One krijgt speciale flipcover
Volgend artikelSamsung komt met Galaxy S3 Mini value edition

8 REACTIES

  1. De DS412+ is in tegenstelling tot wat jullie beweren wel perfect upgradable naar 2Gb RAM met een mem module van 15€. De performance is dan nog hoger en comfortabeler.

  2. Beste Jeffrey,
    goed geschreven review maar je gaat van een DS412+ over naar een review van de DS214. In mijn ogen leest dat niet gemakkelijk plus ik mis de 5e en 7e pagina van de DS412+ review. (volgens mij)

    Verder zou het fijn zijn als je de tijd hebt om de taalfouten eruit te halen bijv: Plek Media Server i.pv. Plex Media Server.

    Goed leesbaar verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in