Review: Synology DS412+

Benchmark en prestaties

Naast de software functionaliteiten is er nog een zeer belangrijk onderdeel bij een NAS namelijk de performance, om de performance van de NAS goed te kunnen testen hebben wij diverse benchmark en test configuratie’s uitgevoerd. De Synology DS412+ is voorzien van een standaard configuratie met 1GB Ram en een Intel Atom dual core processor. Wij hebben getest met 2x een 2TB Western Digital Green schijf aanwezig met een Sata 600 aansluiting. Voor deze test hebben wij de volgende test configuratie gebruikt

  • CPU: Intel Core 2600K
  • RAM: 32GB Patriot viper 3 intel extreme masters memory
  • Opslag: 2x Crucial M4 128GB
  • Operating system: Windows 8.1 64-bit

De PC is verbonden met een Cat5e kabel naar de Asus RT-N66U router.

Doorvoersnelheid

De NAS is aangesloten op een gigabit netwerk. Om de doorvoersnelheid te testen hebben wij onze Windows 8.1 pc direct aangesloten op de router waar ook de NAS op aan is gesloten. Vanaf de pc kopiëren we een test-file van 3GB naar de NAS.

Tijdens de test behaalde wij de volgende snelheden:

Van PC naar NAS: 160MB/s tot 165MB/s
Van NAS naar PC: 210MB/s tot 220MB/s

Tijdens bovenstaande test actie verbruikte de NAS weinig resources. Via de systeembronnen kan je goed aflezen op hoeveel procent de CPU heeft gedraaid, tijdens deze test behaalde de CPU tijdens schijf en lees een maximale CPU resource van 25%. Tijdens onze test gebruikte we wel een actieve link aggregation verbinding.  Aggregation zorgt ervoor dat er twee netwerk verbindingen zijn aangesloten waardoor het inkomende uit uitgaande verkeer verspreid verzoden wordt over het netwerk. Met link aggregation behaald je hogere snelheden waardoor de NAS in vergelijking met single ethernet ports een behoorlijke boost krijgt in de netwerk en transfer capaciteit.
DS412+

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS412+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe HTC One krijgt speciale flipcover
Volgend artikelSamsung komt met Galaxy S3 Mini value edition

8 REACTIES

  1. De DS412+ is in tegenstelling tot wat jullie beweren wel perfect upgradable naar 2Gb RAM met een mem module van 15€. De performance is dan nog hoger en comfortabeler.

  2. Beste Jeffrey,
    goed geschreven review maar je gaat van een DS412+ over naar een review van de DS214. In mijn ogen leest dat niet gemakkelijk plus ik mis de 5e en 7e pagina van de DS412+ review. (volgens mij)

    Verder zou het fijn zijn als je de tijd hebt om de taalfouten eruit te halen bijv: Plek Media Server i.pv. Plex Media Server.

    Goed leesbaar verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in