Review: Synology DS412+

Synology is zeker geen onbekende op gebied van netwerk storage en NAS systemen. Tijdens deze review zullen wij de DS412+ NAS uitgebreid testen op basis van de nieuwe firmware welke momenteel nog in bèta is. Het gaat hierbij om de diskstation manager 5.0, de nieuwe DSM van Synology bevat diverse verbeteringen waaronder een verbeterde interface en meerdere functionaliteiten. Ook is de DSM weer gericht op de cloud station functionaliteiten.

DSC_0065
Voorzijde Synology NAS

Synology heeft momenteel een groot assortiment met NAS-apparaten, zowel voor thuis/ kantoor en MKB. De DS412+ is een allrounder geschikt voor thuis en MKB. De Synology DS412+ heeft ruimte voor vier schijven en wordt verkocht voor een adviesprijs van 550 euro, deze adviesprijs is zeker niet goedkoop voor een NAS vergeleken met de concurrentie, maar deze NAS heeft voornamelijk op gebied van software functionaliteiten een flinke voorsprong. Momenteel is DSM 4.0 de stabiele versie, de nieuwe DSM 5.0 is momenteel in betá en zullen wij tijdens deze test uitgebreid bespreken.

De Synology DS412+

De Synology DS412+ is een NAS (Network Attached Storage) met plaats voor vier 3,5 inch harde schijven van maximaal 4 TB per stuk. De NAS beschikt over een 2,13Ghz dual core processor, het gaat hierbij om een Intel Atom D2700 welke draait op twee cores van 2,13Ghz. De DS412+ beschikt hiernaast over twee gigabit ethernetpoorten, twee usb 3.0-poorten, een usb 2.0-poort en een eSATA-poort. De NAS wordt van stroom voorzien doormiddel van een externe adapter. De NAS is standaard voorzien van 1GB DDR3 RAM wat je helaas niet kan uitbreiden, maar uit onze test blijkt dat 1GB voor de meeste toepassingen meer dan genoeg is.

Uiteraard beschikt de Synology DS412+ over de mogelijkheid om de NAS als RAID setup te configureren, hierdoor kan je bestandbeveiling inschakelen als bijvoorbeeld Raid 1. Gezien de vier bay opslagcapaciteit heeft de Synology de mogelijkheid tot verschillende RAID configuraties waaronder; JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 en Synology Hybrid RAID. Met Synology Hybrid Raid bepaald de SHR zelf de beste Raid configuratie voor de gebruiker op basis van het aantal schijven.

DSC_0092
Voorzijde Synology NAS zonder plate

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 550 euro. Zeker niet goedkoop maar in vergelijking met diverse concurrenten waaronder Qnap is Synology op hardware gebied een stuk goedkoper. Met een eigen hardware oplossing en bijvoorbeeld een free-nas oplossing ben je goedkoper uit. Maar Synology heeft een sterk ontwikkeld software pakket voor de Synology NAS met vele applicatie voor zowel Desktop, Android en iOS. Ook is er een zeer sterke en moderne web interface aanwezig.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS412+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe HTC One krijgt speciale flipcover
Volgend artikelSamsung komt met Galaxy S3 Mini value edition

8 REACTIES

  1. De DS412+ is in tegenstelling tot wat jullie beweren wel perfect upgradable naar 2Gb RAM met een mem module van 15€. De performance is dan nog hoger en comfortabeler.

  2. Beste Jeffrey,
    goed geschreven review maar je gaat van een DS412+ over naar een review van de DS214. In mijn ogen leest dat niet gemakkelijk plus ik mis de 5e en 7e pagina van de DS412+ review. (volgens mij)

    Verder zou het fijn zijn als je de tijd hebt om de taalfouten eruit te halen bijv: Plek Media Server i.pv. Plex Media Server.

    Goed leesbaar verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in