Review: Synology DS412+

Installatie

De eerste stap voor het gebruiken van de Synology nas is het voorbereiden van de installatie en de setup van de DSM software. Voor de test gebruiken wij tweemaal de 2TB WD Green disk met een Sata 600 interface. Als wij mochten kiezen raden wij de WD RED schijven aan voor het gebruik in deze nas. Onze WD Green schijven geven in de Raid 1 setup ook prima performance.

Het monteren van de schijven gaat erg handig via de brackets welke je met en zonder schroeven kan monteren, wij hebben gekozen om geen schroeven te gebruiken. Zonder schroeven blijven de schijven goed vast zitten zonder dat er tril bewegingen ontstaan. De schijven zijn ook hot-swappable waardoor je snel en makkelijk de schijven kan switchen. Het installeren gaat erg eenvoudig via de meegeleverde installatie handleidingen.

Het configureren en installeren van Synology gaat via een stapsgewijze wizard met diverse optie’s en toepassingen, zo kan je opgeven of je een QuickConnect adres wil gebruiken en de algemene gegevens zoals wachtwoord en diverse inlog details voor het admin account. Ook is het mogelijk om vanuit de setup een raid configuratie aan te maken, wij hebben gekozen voor een Raid 1 opstellingen, waardoor er één actieve partitie in mirror staat.

Startscherm:

De Synology start na de installatie periode op in onderstaande start scherm. Op het startscherm heb je diverse mogelijkheden en widgets welke je geheel in eigen stijl kan aanpassen. Er zijn diverse widgets beschikbaar waaronder bijvoorbeeld opslag, broncontrole en de geplande backup voor het systeem. Zoals je bij het icoontje van het configuratie scherm kan zien heeft de nieuwe DSM 5.0 versie ook ondersteuning voor notificaties.

Synology-NAS-1
Dashboard startscherm

 

Instellingen:

Qua instellingen zijn er vele opties en mogelijkheden. Voor de installatie gaan we als eerste naar het menu opslag beheer. Via opslag beheer is het mogelijk om een simpel volume of Raid configuratie aan te maken. Wij hebben tijdens onze test één volume aangemaakt in Raid 1 mirror, hierdoor heb je twee schijven met SHR gegevensbeveiliging. Hierdoor is er een fouttolerantie van 1 schijf aanwezig, mocht er dus één disk defect gaan, dan zal het systeem zelf overgaan op de overige desk waar exact een kopie op staan van disk 1.

De Raid 1 configuratie kan je eventueel ook nog uitbreiden via een hot spare schijf. Hierdoor heb je een online backup schijf mocht er één definitief defect raken, voor een thuis situatie is dit niet echt van toepassing maar voor een MKB omgeving is een goede fault tolerantie en hot spare erg belangrijk voor de werking en backup van het systeem.

Disk-1-synology
Opslagbeheer Synology

 

Netwerk:

In het menu Netwerk heb je de mogelijkheid om een aantal netwerk instellingen aan te passen. Wij hebben er voor gekozen om beide LAN verbindingen te gebruiken. Met Link aggregation kan je het verkeer verdelen over bepaalde poorten en IP’s waardoor je de belasting flink kan verminderen. In totaal zijn er twee gigabit aansluiten aanwezig, wij hebben twee full duplex netwerk aansluiten gebruik met twee kabels naar de router. Meer informatie over de snelheid vind je op de pagina; benchmark en prestatie’s.

LAN-snelheid

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS412+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe HTC One krijgt speciale flipcover
Volgend artikelSamsung komt met Galaxy S3 Mini value edition

8 REACTIES

  1. De DS412+ is in tegenstelling tot wat jullie beweren wel perfect upgradable naar 2Gb RAM met een mem module van 15€. De performance is dan nog hoger en comfortabeler.

  2. Beste Jeffrey,
    goed geschreven review maar je gaat van een DS412+ over naar een review van de DS214. In mijn ogen leest dat niet gemakkelijk plus ik mis de 5e en 7e pagina van de DS412+ review. (volgens mij)

    Verder zou het fijn zijn als je de tijd hebt om de taalfouten eruit te halen bijv: Plek Media Server i.pv. Plex Media Server.

    Goed leesbaar verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in