Review: Synology DS412+

De Review

De DS412+ heeft meer dan een aansluiting en een relatief krachtige processor. De Synology NAS beschikt over veel mogelijkheden en specificaties en kan je zowel voor een zakelijke omgeving als in een veeleisende thuisomgeving prima gebruiken. Vooral op firmware gebied heeft de Synology DS412+ een flinke voorsprong op de overige concurrentie. Het team van Synology blijft vernieuwen in de DSM firmware waardoor er constant nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen voor de Synology NAS. In de DSM store bevinden zich ook vele optionele software packs welke zowel voor de thuis/ media gebruiker als zakelijke gebruiker prima te gebruiken zijn.

Aan de voorkant vind je de ruimte waar de vier drive trays geplaatst kunnen worden. Die worden afgedekt met een plastic plaat. Via de hendels op de bays kan je de hardeschijven uit- en inschuiven. Aan de rechterkant is er een USB 2,0 aansluiting aanwezig en de diverse controlelampjes voor de NAS. Aan de achterzijde van de NAS zijn twee ventilatoren aanwezig welke je volledig via de DSM software kan configureren op snelheid. Verder vind je op de achterkant twee gigabitaansluitingen, twee USB 2.0 aansluitingen en een eSATA mogelijkheid. Helaas is er voor de multimedia toepassingen helaas geen HDMI aansluitingen aanwezig, tegenwoordig verlopen de meeste media functies toch via de streamings technieken.

DSC_0062-ps
Aansluitingen achterkant

De techniek van de DS412+ is gebaseerd op een passief gekoelde Intel Atom D2700, een 2,13 GHz processor die samenwerkt met 1 GB werkgeheugen. Vooral voor NAS systemen is een Intel Atom D2700 een zeer sterke en vooral energiezuinige processor.

Aansluitingen

Verder beschikt de NAS aan de voorzijde over diverse aansluitingen waaronder een power. Ook is er aan de voorkant een USB 2.0 poort aanwezig en diverse controlelampjes voor de NAS welke meer inzicht geeft op het schijf gebruik en de activiteit van het systeem.

Aan de achterzijde is de NAS ook voorzien van voldoende aansluitingen aanwezig  waaronder:

  • 2x Netwerk aansluiting
  • 2x USB 3.0 aansluiting
  • 1x Sata aansluiting
  • Stroom/ power aansluiting voor externe voeding

Software

Qua software mogelijkheden heeft de Synology een zeer groot en compleet aanbod. Synology staat bekend om de sterke en vooral krachtige DSM software. Tijdens onze review hebben wij de nieuwe DSM 5.0 bèta geïnstalleerd. DSM 5.0 heeft een compleet en vernieuwd design gekregen. Vooral grote iconen in het dashboard, diverse widgets en een responsive design voor smartphone, tablet en desktop. QuickConnect is ook een van de nieuwe functionaliteiten binnen DSM 5.0. Synology heeft haar QuickConnect-techniek om een NAS makkelijk toegankelijk te maken in DSM 5.0 verbeterd. Tijdens de installatie kan je direct een QuickConnect ID aanmaken. Een QuickConnect ID is een URL waarmee je de NAS makkelijk kan bereiken.

Synology-NAS
DSM 5.0: Inlogscherm

Het softwarebeheer in Package Center is ook op de schop gegaan. Zo kan de gebruiker bepaalde pakketten automatisch laten updaten, zo ben je er altijd zeker van dat je de laatste en vooral nieuwste update gebruikt van een DSM package. Meer informatie over de vernieuwde software functionaliteiten van de DSM 5.0 beta kan je lezen op pagina 5: Software.

Dashboard DSM5.0
Dashboard DSM5.0

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS412+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelNieuwe HTC One krijgt speciale flipcover
Volgend artikelSamsung komt met Galaxy S3 Mini value edition

8 REACTIES

  1. De DS412+ is in tegenstelling tot wat jullie beweren wel perfect upgradable naar 2Gb RAM met een mem module van 15€. De performance is dan nog hoger en comfortabeler.

  2. Beste Jeffrey,
    goed geschreven review maar je gaat van een DS412+ over naar een review van de DS214. In mijn ogen leest dat niet gemakkelijk plus ik mis de 5e en 7e pagina van de DS412+ review. (volgens mij)

    Verder zou het fijn zijn als je de tijd hebt om de taalfouten eruit te halen bijv: Plek Media Server i.pv. Plex Media Server.

    Goed leesbaar verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in