Review: Coolermaster CM Storm Ceres 500 gaming headset

De Headset:

De Ceres 500 is een headset welke momenteel verkocht wordt voor ongeveer 50 euro, een prijs wat zeker niet duur is voor een gaming headset welke ook nog eens geschikt is voor de nieuwe Playstation 4. Natuurlijk is er ook ondersteuning aanwezig voor de oudere Playstation 4, Xbox 360 en natuurlijk via de PC. De Ceres 500 is een stereo headset welke je kunt gebruiken voor de pc, en consoles.DSC_0187

De headset is zwart en heeft witte accenten op de oorschelpen, waardoor hij er strak uitziet. De Ceres 500 wordt geleverd met een 3 meter lange USB-kabel waarmee je hem op je gaming-systeem kunt aansluiten. Aan de kabel is ook een remote aanwezig waarmee je de microfoon input kan dempen en het volume kan aanpassen. Ook geeft de headset duidelijk aan of de microfoon aan of uit staat, naast het geluid voor de microfoon kan je ook het chatvolume individueel van elkaar afstemmen.

Ceres-2

De speakers van de headset hebben een 40mm driver en een frequency response van 20Hz-20.000Hz. Naast de USB-plug is er een 3,5mm jack aanwezig en extra kabels, zodat je de headset op de Xbox 360 kan aansluiten, deze kabel gebruik je alleen als je de console wil aansluiten op een Xbox console, maar het is goed dat de mogelijkheden aanwezig zijn. De impedantie is 32 ohms met een max van 116dB als je het volume helemaal opendraait. De interne microfoon kan je los koppelen en moet het doen met een frequency van 100Hz- 10.000Hz.

Geschikt voor:

  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Playstation 3
  • Xbox 360
  • PC

Wat krijg je erbij:

De headset wordt geleverd met een aantal onderdelen welke geschikt zijn voor verschillende devices zo zijn de volgende onderdelen standaard aanwezig:

  • Korte handleiding
  • 3.5mm naar RCA verloop
  • Afneembare microfoon

Ceres-aansluitingen

 

Specificaties:

In onderstaande tablet een overzicht van de belangrijkste gegevens voor de headset.

Driver diameter40mm drivers
Frequency range20 - 20,000 Hz
Impedance32
Sensitivity116dB ± 4dB
Connectiviteit3,5mm jack/ USB
Kabel lengte3m
MicrofoonJa
Frequency100 Hz – 10,000 Hz
Sensitivity-54 ± 3dB
Remote consoleJa

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Coolermaster Ceres 500:

1
2
3
4
5
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Features
Bouwkwaliteit
Gebruikersgemak
Geluidskwaliteit
Vorig artikelWeerapps hebben problemen met zomertijd
Volgend artikelEA stopt verkoop fysieke games via Origin
review-ceres-500-gaming-headsetDe Ceres 500 is een zeer goede budget headset welke meer richting de mid-range markt gaat. De Ceres 500 is een hele degelijke gaming headset waar je als gamer niet snel spijt van zal krijgen als je deze aanschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in