Review: Coolermaster CM Storm Ceres 500 gaming headset

Geluidskwaliteit:

De belangrijks eigenschappen van een headset is natuurlijk de geluidskwaliteit, verwacht voor dit geld geen high-end audio maar gezien de headset verkocht wordt voor 50 euro komt er toch knap geluid uit welke zich vooral richt op de game gebruiker, waaronder veel bass en effecten welke goed naar voren komen. Wel is noice reduction een klein nadeel aangezien dit redelijk aanwezig is, dit betekend dat achtergrond geluid redelijk aanwezig is, hierdoor hoor je te duidelijk het omgeving geluid. Dit is ook afhankelijk van het headset volume, het is licht aanwezig zeker niet overheersend maar je hoort het wel.

Het geluid bereik van de Ceres 400 hoofdtelefoon is goed te nemen. Qua geluid heeft de headset wat weg van een surroundsounds installatie, toch apart aangezien de headset niet beschikt over de surround sound installatie. De headset is tijdens het gamen op verschillende platformen gebruikt waaronder de Playstation 3 en PC. Persoonlijk waren wij onder de indruk van de diversiteit van de geluiden.

Games:

CM Storm is vooral gericht op de gamers. De CM Storm Ceres 500 headset is daarom ook op de markt gezet als gaming headset. De Ceres headset is een stereo 2.0 ondanks dat er geen Surround Sounds 5.1 aanwezig is merk je qua geluidsproductie nauwelijks verschil, tijdens verschillende games waaronder Battlefield 4 is er een flinke bas aanwezig. Voor het midden-segment is er een duidelijk bas aanwezig welke zeker niet overheerst. Zowel hoge middentonen als lage tonen worden goed weergeven zonder merkbare storing.

Films:

Voor film gebruik is de headset ook prima te gebruiken al merk je dan wel het verschil met een high-end hoofdtelefoon geschikt voor audio. De headset produceerde tijdens de film prima geluid als was de bas soms te veel aanwezig,  ook de lagere tonen klonken soms iets doffer in vergelijking met de prestaties tijdens een game. Over het algemeen presteert de CM Storm Ceres 500 goed tijdens films en series, maar de audio freak zal wel degelijk verschil merken in vergelijking met een high-end hoofdtelefoon geschikt voor audio.

Microfoon:

Vooral in het goedkopere segment is er vaak een groot verschil in kwaliteit van de Microfoon. Dankzij de flexibele interface biedt de Ceres 500 een prima microfoon opnamen zonder ruis, verwacht geen geluids opname zonder ruis en zuiver geluid, maar voor videobellen en tijdens de chat in de games is de microfoon goed geschikt. De achtergrond geluiden komen redelijk door, maar overheerst niet. De microfoon kan je dempen via de remote controller welke aanwezig is op de 3 m kabel.

DSC_0180

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Coolermaster Ceres 500:

1
2
3
4
5
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Features
Bouwkwaliteit
Gebruikersgemak
Geluidskwaliteit
Vorig artikelWeerapps hebben problemen met zomertijd
Volgend artikelEA stopt verkoop fysieke games via Origin
review-ceres-500-gaming-headsetDe Ceres 500 is een zeer goede budget headset welke meer richting de mid-range markt gaat. De Ceres 500 is een hele degelijke gaming headset waar je als gamer niet snel spijt van zal krijgen als je deze aanschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in