Review: Coolermaster CM Storm Ceres 500 gaming headset

Conclusie:

De CM Storm Ceres 500 wordt momenteel verkocht voor ongeveer 50 euro, daarmee valt de headset in het low/ midden segment. Bij het begin hadden wij niet al te hoge verwachtingen, maar het resultaat mag er zeker wezen en gaat toch meer richting een hoger segment. Daarmee is de CM Storm Ceres 500 wellicht een van de beste hoofdtelefoons voor de klasse rond de 50 euro. Persoonlijk vinden wij de CM Storm Ceres 500 een van de beste 2.1 headsets welke wij getest hebben in dit segment.

DSC_0173

Qua comfort heeft de Coolermaster een aantal elementen aangebracht waaronder een lederen hoofdband waardoor er een goede pasvorm mogelijk is op de headset. De oorschelpen zijn groot waardoor zo goed als iedereen de headset zal passen. Aangezien de oorschelpen vrij groot zijn ben je geheel van de buitenwereld afgesloten, wel komt er nog redelijk veel geluid door de headset waardoor je andere mensen en omgevingsgeluid nog wel kan horen. Voor sommige is dit een voordeel en voor sommige een nadeel.

Aansluitmogelijkheden:

Qua aansluit mogelijkheden zijn er ook verschillende opties beschikbaar, zo kan je de headset gebruiken voor de Playstation 4, Xbox 360, Xbox One en natuurlijk de PC. Aangezien er een USB aansluiting vereist is, heb je geen mogelijkheid om de headset te gebruiken via een telefoon.

Geluid:

Coolermaster heeft ons verrast om een budget headset om de markt te brengen welke verkocht wordt rond de 40 euro, de Coolermaster Ceres 500 beschikt over een audio ervaring welke je normaal pas terugziet bij hoofdtelefoons van meer dan 100 euro. Daarmee is de Ceres 500 een goede keus voor de gamer.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Ruimte aanpasbaarheid
  • Lederen hoofdband
  • Remote met microfoon uitschakeling

Verbeter punten

  • Alleen werkzaam met USB
  • Noice reduction is redelijk

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Coolermaster Ceres 500:

1
2
3
4
5
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Features
Bouwkwaliteit
Gebruikersgemak
Geluidskwaliteit
Vorig artikelWeerapps hebben problemen met zomertijd
Volgend artikelEA stopt verkoop fysieke games via Origin
review-ceres-500-gaming-headsetDe Ceres 500 is een zeer goede budget headset welke meer richting de mid-range markt gaat. De Ceres 500 is een hele degelijke gaming headset waar je als gamer niet snel spijt van zal krijgen als je deze aanschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in