Review: Coolermaster CM Storm Ceres 500 gaming headset

De Review:

Op de vorige pagina zijn enkele details beschreven over de Ceres 500 gaming headset van Coolermaster, nu zullen wij de functie’s toepassingen en natuurlijk de headset in zijn geheel testen op gebruiksgemak en geluidskwaliteit en gebruikerservaring.

Tijdens deze review zullen wij een aantal dingen bespreken waaronder het uiterlijk, de accessoires en natuurlijk de prestaties van de headset wat natuurlijk een van de belangrijkste punten zijn. Verder bespreken wij de remote control welke aanwezig is en de functionaliteiten.

Uiterlijk:

Zoals op de vorige pagina vermeld is de muis redelijk standaard uitgerust. De headset is uitgerust in de kleur zwart met witte details rondom het oordgedeelte. Vooral de bovenzijde van de headset is zeer prettig aangezien er zacht materiaal is gebruikt waardoor de headset voor de meeste gebruikers een goede pasvorm heeft. Naast de witte accenten zijn er ook een aantal mesh elementen aanwezig, hierdoor heeft de headset een goede loop wat gericht is op de gamers doelgroep.

Ceres-1

De oorschelpen hebben een ovale vorm, maar daardoor passen de oorschelpen erg goed over je oren. Ook wanneer je grote oren hebt, zul je waarschijnlijk geen probleem hebben met de Ceres-500. Je oren hebben namelijk veel ruimte tussen de oorkussens, daarom is de CM Storm headset een over-ear headset.

DSC_0173

Aan de linker zijde van de headset is een aansluiting aanwezig voor de microfoon, aan deze zijde komt ook de draad binnen. Coolermaster heeft een goede zet gedaan voor een mogelijk om de microfoon geheel te verwijderen. Zonder een actieve headset kan je de headset ook prima gebruiken. De microfoon is flexibel waardoor je deze is de gewenste houding kan vormen. De binnenzijde van de oorschelp is voorzien van een padding met zacht materiaal, ook zijn de pads vrij dicht waardoor het geheel afgesloten kan worden, dit brengt natuurlijk een betere ervaring op gebied van geluidskwaliteit tijdens games.

De hoofdband van de headset is volledig gemaakt van leer, dit zorgt voor een zeer comfortabel gevoel. Vooral in dit prijs segment zie je vaak fabrikanten welke een klein hoofdkussen plaatsen op de headset. De hoofdband is daarnaast in 15 verschillende standen te plaatsen waardoor de ceres zo goed als voor iedereen beschikbaar is met een goede pasvorm.

Ceres-3

Specificaties:

In onderstaande tablet een overzicht van de belangrijkste gegevens voor de headset.

Driver diameter40mm drivers
Frequency range20 - 20,000 Hz
Impedance32
Sensitivity116dB ± 4dB
Connectiviteit3,5mm jack/ USB
Kabel lengte3m
MicrofoonJa
Frequency100 Hz – 10,000 Hz
Sensitivity-54 ± 3dB
Remote consoleJa

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Coolermaster Ceres 500:

1
2
3
4
5
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Features
Bouwkwaliteit
Gebruikersgemak
Geluidskwaliteit
Vorig artikelWeerapps hebben problemen met zomertijd
Volgend artikelEA stopt verkoop fysieke games via Origin
review-ceres-500-gaming-headsetDe Ceres 500 is een zeer goede budget headset welke meer richting de mid-range markt gaat. De Ceres 500 is een hele degelijke gaming headset waar je als gamer niet snel spijt van zal krijgen als je deze aanschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in