Review: BMW i3

Conclusie

DSC_0230 (Copy)

BMW heeft met de i3 een moderne auto op de markt gezet, met een aantal interessante technieken. Toch  blijft de range van de BMW i3 een probleem, in de praktijk haal je ongeveer 130KM op een elektrische accu, met de range extender is de actieradius wel beduidend groter en is de doelgroep groter, maar hiervoor is wel een flinke meerprijs.

DSC_0214 (Copy)

De BMW i3 beschikt over interessante techniek, zo is er een volwaardig media systeem aanwezig in de BMW i3, waaronder een geavanceerd navigatiesysteem met veel opties en mogelijkheden.

Opladen gaat vooralsnog via een gewone laadpaal, een ‘wallbox’ of een simpel stopcontact. Dat duurt ongeveer 3-tot 8 uur afhankelijk van de capaciteit, tijdens onze test bij een laadpaal was het ongeveer 6-7 uur. BMW heeft fors geïnvesteerd in de vele technische elementen, bijvoorbeeld de connected drive techniek en de bijgeleverde apps voor Android en iOS, in de praktijk werkt dit ook zeer goed. Een andere opmerkelijke rij-eigenschap is het zogenaamde ‘one pedal control’, in de praktijk werkt dit verrassend goed, hierdoor heb je eigenlijk het gaspedaal niet meer nodig, in het begin vraagt het wat gewenning maar daarna is het zeer prettig.

Over het algemeen heeft BMW een prima auto op de markt gebracht welke vooral voor stadsverkeer prima is geschikt, voor de lange afstand ( snelweg ) is de auto minder geschikt, maar dit ook niet de doelgroep. Wel is de prijs

Inhoudsopgave

Bekijk de voorgaande pagina’s van de BMW i3 review:

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Google werkt aan aangepaste Play Store voor China’
Volgend artikelGaat Apple de strijd aan met GoPro?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in