Samsung Windows Phone Ativ S uiterlijk begin maart te koop in Nederland

Samsung brengt zijn eerste smartphone die draait op Windows Phone, de Samsung Windows Phone Ativ S, uiterlijk begin maart in Nederland uit. Samsung heeft dit gezegd tegen Tweakers. De Ativ S is al te koop in diverse landen, maar een Nederlandse lancering is al diverse malen gewijzigd. Tijdens de IFA in Berlijn eind augustus vorig jaar presenteerde Samsung de Ativ S al. Hiermee was Samsung sneller dan Nokia en HTC, hun toestellen werden pas later onthuld. Het was de bedoeling het toestel zo snel mogelijk uit te brengen, zodat de telefoon één van de eerste zou zijn die draaide op Windows Phone. Inmiddels hebben HTC, Huawei en Nokia al vele toestellen op de markt gebracht die zijn uitgerust met Windows Phone. Die primeur is Samsung dus ontgaan.

Nu heeft Samsung dus verklaard dat het toestel eind februari/begin maart in de Nederlandse schappen moet liggen. De Ativ S heeft veel weg van Samsungs vlaggenschip; de Galaxy S III.

Specificaties Ativ S

Beide telefoons hebben een 4,8” Super Amoled HD scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. In tegenstelling tot de S III draait de Ativ S zoals eerder gezegd op Windows Phone. Daarnaast heeft de Ativ S een wat minder krachtigere processor; waar de S III pronkt met een 1,4 Ghz quadcore-processor, moet de Ativ S het doen met een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,5 Ghz. De Atv is slechts 8,7 millimeter dik en heeft een batterijaccu met een capaciteit van 2300 mAh. Het toestel heeft een 8 megapixel camera en filmt in 1080p, HD dus. Hij is voorzien van 32 GB intern geheugen, wat uit te breiden is door middel van een micro-SD kaartje. De Ativ S heeft 1 GB werkgeheugen en is voorzien van Corning Gorilla Glass 2.

Vorig artikelYarvik presenteert nieuwe Yarvik Ingenia dual sim smartphones
Volgend artikelSamsung Galaxy S II Plus komt naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in