Samsung Galaxy S II Plus komt naar Nederland

Nadat de Samsung Galaxy S II Plus vorige week internationaal is aangekondigd weten we nu zeker dat het toestel ook naar Nederland komt. De S II Plus krijgt een adviesprijs van maar liefst 399 euro, terwijl eerder gedacht werd dat het toestel juist goedkoper moest worden dan de huidige S II. Dit toestel is op het moment verkrijgbaar voor zo’n 330 euro.

De Plus-versie verschilt op een aantal opzichten van zijn voorganger. Als eerste het uiterlijk, dat lijkt niet veel aangepast. Echter zijn er wel kleurverschillen. De S II werd geïntroduceerd in het zwart en kwam later ook in het wit en roze beschikbaar. Veel toestellen uit de Galaxy-serie worden op het moment naast het zwart ook in het blauw en grijs geleverd, zo ook de S II Plus. Hij komt beschikbaar in Blue Grey (grijs/blauw) en Chique White (wit).

Verder wordt de Plus-versie standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar de normale S II geleverd werd met Android 2.3 Gingerbread. Momenteel heeft het toestel een update gehad naar 4.0 en binnenkort komt ook de 4.1 update beschikbaar. In dit opzicht verschillen de toestellen niet erg veel op elkaar. De S II zal alleen wat langer op 4.1 moeten wachten dan de Plus-versie, die er al op draait.

De S II Plus heeft wel wat software-functionaliteiten die de huidige S II niet heeft en waarschijnlijk ook niet zal krijgen. Zo is de Plus-versie voorzien van een zero-lag shutter camera, Direct Call, Smart Alert, S Voice, Smart Stay, Popup Video en AllShare Play. De zero-lag shutter camera zorgt ervoor dat je foto’s kunt maken zonder sluitertijdvertraging en met Direct Call bel je een nummer door het toestel naar je oor te bewegen. Smart Alert toont je berichten en oproepen als je de telefoon oppakt en met S Voice gebruik je je stem om de telefoon te bedienen. Wanneer je niet meer naar het scherm kijkt gaat de telefoon automatisch in sluimerstand om zo energie te besparen; Smart Stay. Met Popup Video open je overal op je scherm een YouTube video in een pop-up venster. En met AllShare Play deel je eenvoudig bestanden met andere Samsung apparaten.

Ook de specificaties van de telefoon zijn wat gewijzigd, zo is er bijvoorbeeld een andere processor aanwezig. Toch blijft de S II Plus in veel opzichten lijken op zijn voorganger, zo blijft het 4,3 inch scherm en ook de 8 megapixel camera zien we terug op de S II Plus.

De Samsung Galaxy S II Plus is vanaf het eerste kwartaal beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 399 euro.

 

Vorig artikelSamsung Windows Phone Ativ S uiterlijk begin maart te koop in Nederland
Volgend artikelNieuwe Samsung Galaxy-toestellen gelekt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in