Topman Samsung wil Android vervangen voor Tizen OS

Samsung heeft momenteel grote plannen voor de nieuwe Android smartphone’s en het eigen ontwikkelde besturingssysteem Tizen. Volgens Google topman J.K. Shin in een interview met CNet Korea wil Samsung minder afhankelijk worden van Google en Android waardoor Samsung het mobiele besturingssysteem Tizen willen uitbrengen als vervanger van Android. Het OS zou meer moeten worden dan enkel een alternatief voor Android en moet uiteindelijk terechtkomen in smartphones en in andere apparaten zoals boordcomputers van auto’s.

tizen

De ontwikkeling van het Tizen operating systeem gaat nog erg traag, aangezien er momenteel nog geen nieuwe update’s zijn uitgebracht sinds de lancering op het Mobile World Congress in februari. Tizen is geheel ontwikkeld door Samsung waardoor Samsung zelf alles kan bepalen, ideaal in combinatie met de Galaxy smartphones. Momenteel draaien alle smartphones van Samsung op Android, volgens Samsung topman J.K. Shin is het mogelijk dat Android in de toekomst vervangen zal worden voor Tizen. Indien Samsung over zal stappen op Tizen is dit een grote tegenvaller voor Google aangezien een groot deel van de Android smartphones een Samsung model is. Daardoor zal Android ook marktwaarde verliezen.

Of Samsung Android zal vervangen voor Tizen is momenteel nog onduidelijk, maar de kans is aanwezig. Meer informatie is momenteel helaas nog niet beschikbaar, indien er meer informatie bekend komt over Tizen zullen we dat zo snel mogelijk laten weten.

 

 

 

Vorig artikelSamsung Galaxy S4 Active omruilen bij waterschade
Volgend artikelSimcity voor Mac OS X komt op 29 augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in