Review: Synology DS713+

Synology is een bekende en zeer actief op de NAS markt voor zowel thuis gebruik, bedrijven en MKB. Van Synology kregen wij de mogelijkheid om de nieuwe Synology DS713+ te testen. De Synology DS713+ is een robuuste NAS geschikt voor bedrijven en thuis gebruik. De NAS van Synology wordt uitgebreid getest met de meest recente versie van de Synology firmware. De Synology DS713+ is een NAS welke de beschikking heeft over 2 bays en een externe voeding. 

Synology-DS713-3

Synology heeft momenteel een groot assortiment met NAS-apparaten, zowel voor thuis/ kantoor en MKB. De DS713+ is een NAS geschikt zowel klein tot middelgroot bedrijf en richt zich voornamelijk op de zakelijk gebruikers. De Synology DS713+ heeft ruimte voor 2 schijven en wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 449 euro.

De Synology DS713+ NAS

De Synology DS713+ is een NAS (Network Attached Storage) met plaats voor twee 3,5-inch harde schijven van maximaal 6TB per stuk. Hiermee is een maximale capaciteit mogelijk van 12TB afhankelijk van de Raid types. De NAs beschikt over een Intel Atom Dual Core processor welke draait op een kloksnelheid van 2.13Ghz, de NAS wordt ondersteund door 1GB DDR3 geheugen. De DS713+ heeft verder de beschikking over 2 gigabit ethernet aansluitingen. Verder beschikt de NAS over één usb 2.0-poort twee usb 3.0 aansluitingen en één eSATA-poort. De NAS wordt van stroom voorzien via een externe voeding.

Synology-DS713-10

Uiteraard beschikt de Synology DS713+ ook over verschillende RAID mogelijkheden, wel beperkt aangezien er maar twee bays aanwezig zijn voor 3,5-inch schijven.  Zo heeft de NAS ondersteuning voor Raid: 0,1, 1E en JBOD. Met Synology Hybrid RAID wordt de beste RAID methode geconfigureerd welke geschikt is voor de aanwezige capaciteit schijven. De Synology DSM heeft ondersteuning voor een maximaal file system van 108TB met een internal volume number van 512.

De NAS kan maximaal zeven schijven aansturen, de DS713+ kan je namelijk uitbreiden met een extra eenheid waardoor je in totaal zeven schijven kan aansturen. De DS713+ wordt bijvoorbeeld ondersteund door de DS513 als uitbreidingsunit voor meer  opslag en backup. De uitbreidingsunit wordt aangesloten met de eSata connectie.

Synology-dsm-instellingen

Beschikbaarheid

De Synology NAS wordt momenteel verkocht voor een adviesprijs van 449 euro. In vergelijking met de DS213+ een stuk duurder, maar de DS713+ staat duidelijk hoger gepositioneerd en beschikt over betere specificaties. De DS213+ is voor de meeste gebruikers toereikend maar de DS713+ is voornamelijk interessant voor de zakelijke gebruikers.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS713+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here