Review: Synology DS713+

Synology DS713+

De Synology DS713+ heeft in tegenstelling tot de DS213+ niet de beschikking over een FreeScale dual core processor. De DS713+ kan mee met de high-end modellen van Synology aangezien de NAS beschikt over een Intel Atom D2700 processor net als de DS412+, DS1513+, DS1812+ en DS2413+. De Intel Atom D2700 chipset doet zijn werkt op een kloksnelheid van 2,13Ghz, de voorganger de DS712+ draaide nog op een 1,86Ghz single core Intel Atom D425 chipset. Verder wordt de D2700 Atom processor ondersteund door 1GB DDDR3 werkgeheugen.

Voor een NAS met slechts twee bays zijn dit krachtige specificaties, wel heb je zoals eerder beschreven de mogelijk om de NAS uit te breiden met een uitbreidingsunit via de eSata unit waarmee je de hoeveel kan uitbreiden tot 7 bays.

Er zijn in totaal twee hot swap bays aanwezig waarin je maximaal 12TB aan opslag kan monteren. Maximaal 6TB per bay. Indien je meer opslag wil gebruiken heb je de mogelijkheid om 5x6TB bij te voegen via DS513 uitbreidingsunit. Voor een RAID opstelling heb je minimaal twee schijven nodig, de NAS beschikt met twee schijven over de volgende RAID mogelijkheden:

  • Synology Hybrid RAID
  • Basic Raid
  • JBOD
  • Raid O
  • Raid 1

Accessoires

De NAS wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder:

  • Quick Start Guide
  • Setup cd
  • 2x Netwerk kabel
  • Montage materiaal
  • Voedingskabel
  • Voedingsadapter

Aansluitingen

Aan de achterkant van de DS713+ zien we een aantal aansluiting. Hier vind je naast twee USB 3.0 aansluitingen ook een dubbele gigabit netwerkaansluiting, met de extra netwerkaansluiting is het mogelijk om gebruikt te maken van een failsafe netwerk of extra bandbreedte voor verschillende applicaties. Verder beschikt de NAS over een eSata aansluiting aan de achterzijde waarmee je een uitbreidingsunit kan aansluiten, hiermee heeft de NAS ondanks zijn twee bay systeem toch veel mogelijkheden voor opslag. Aan de voorzijde van de NAS zijn twee USB 2.0 aansluitingen aanwezig, helaas ontbreekt er een USB 3.0 aan de voorzijde.

Synology-DS713-5

In onderstaande afbeeldingen de aansluitingen aan de achterzijde, het gaat hierbij om 2x ethernet, 2USB 3.0 aansluitingen, power en de eSata poort voor externe schijven en de uitbreidingsunits.

Synology-DS713-8

Design

Het design van de DS713+ past goed in de Synology lijn, zo is de behuizing gedeeltelijk gemaakt van metaal, met een plastic voorkant. De behuizing is gemaakt van metaal, met een aluminium kap en een plastic voorkant. De bays voor de harde schijven zijn gemaakt van plastic, en van hetzelfde type welke ook gebruikt worden bij de DX513 uitbreidingsunit, hiermee is het mogelijk om snel en eenvoudig de bays te verwisselen, zonder de brackets te veranderen. In tegenstelling tot de vorige NAS modellen is dit een groot voordeel.

Synology-DS713-2

 

Synology-DS713-10

Specificaties

In onderstaande tabel zijn de belangrijkste specificaties zichtbaar van de Synology NAS. Op de website van Synology zijn meer uitgebreide details en product gegevens beschikbaar van de DS713+ NAS.

Product specificaties:
Fabrikant/ MerkSynology
Product DS713+
Aantal slots voor harde schijven2
Geschikt voor harde schijf3,5-inch, 2.5-inch
AansluitingS-ATA 3, S-ATA 6
Processor & Geheugen:
Processor / chipsetIntel Atom dual core
ProcessorIntel Atom D2700
Processorsnelheid2,13 GHz
Intern RAM-geheugen1GB RAM
Connectiviteit:
Ethernet 1000Mbit/s aansluiting2
iSCSI ondersteuningJa
USB2.0 en 3.0
Aantal USB poorten3 poorten
eSATA aansluiting1
RAID0, 1, 1E, JBOD
HDMI aansluiting0
Maximaal opslagcapaciteit12TB(zonder uitbreidingsunit)

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS713+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
10
Software
10
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAbonnementsdienst EA komt voorlopig niet naar PlayStation 4
Volgend artikelSterke kwartaal cijfers voor Twitter
review-synology-ds713De DS713+ is een echte wolf in schaapskleren, voor de consument welke de basisfunctionaliteiten gebruikt wellicht te veel van het goede maar voor klein tot middelgrote bedrijven is deze NAS geschikt als alles-in-een oplossing met een uitgebreide schaalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden voor meer opslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in