Review: Wolfgang AT-AS45Q

Software en gebruik

De Wolfgang AT-AS45Q draait op een vrij recente Android versie namelijk Android 4.4 KitKat, in vergelijking met de vorige Wolfgang smartphones een flinke verbetering. Android 4.4 KitKat bevat verbeteringen en aanpassingen aan het uiterlijk, maar ook intern. Het designer is simpeler en schoner dan de eerdere Wolfgang en Android versies. In Android 4.4 is er ook een vernieuwde app-layout aanwezig voor het overzicht met de actuele apps.

De belangrijkste verbetering voor de Android 4.4 update is de snelheid voor lagere specificaties. Google heeft namelijk de Android 4.4 KitKat versie geoptimaliseerd voor toestellen met lagere specificaties. Onder Android 4.4 moeten deze apparaten sneller en vooral vloeiender gaan draaien dan de vorige versies. Om de Android versie sneller te maken heeft Google flink wat verbetering doorgevoerd aan het systeem, zo gebruikt de Chrome Browser 16 procent minder geheugen dat Jelly Bean.

Over de Android versie valt weinig te zeggen aangezien deze vrij standaard is uitgerust zonder extra tweaks en software programma’s. Je kan dit zien als een tegenvaller maar wat ons betreft is dit een groot plus punt. Je kan namelijk de smartphone volledig naar eigen wens instellen, met eigen apps, tweaks en achtergronden. Het enigste wat er is veranderd zijn de standaard Wolfgang screenshots op de telefoon, maar er is geen speciale skin aanwezig zoals Sense van HTC, hierdoor is de smartphone in Android zeer snel en neemt het weinig geheugen in beslag.

Bereik Wolfgang smartphone:

Voor het internetten is het belangrijk om te vermelden dat de Wolfgang AT-AS45Q geen 4G/ LTE ondersteund. Voor mij was dit geen probleem aangezien mijn abonnement dit niet ondersteund. Het internetbereik van deze telefoon is normaal te noemen. Het mobiele bereik hiervoor is voldoende om normaal te kunnen mobiel internetten. De mobiele internetsnelheid die ik in huis heb varieert van 1mb tot ongeveer 3,5Mb per seconde en uploaden gaat met ongeveer 1 Mb per seconde. De praktische snelheid volgens het netwerk is tussen de 3 en 6 Mbps en dit lijkt ongeveer te kloppen met wat de telefoon levert.

Het Wi-Fi bereik van de telefoon is goed te noemen. Zelf hebben wij tijdens de test voornamelijk Wi-Fi aanstaan en bij het gebruik ervaar ik geen problemen. De telefoon werkt in combinatie met de router. De gemiddelde snelheid komt overeen met de downloadsnelheid van andere mobiele apparaten. Het downloaden in de Play store verloopt soepel, maar ook het bijwerken van de applicaties en installeren is in enkele secondes gebeurd. De telefoon module heeft net zoals de wifi chip een zeer goed bereik, wij hebben de smartphone getest met de werking van de dual sim module op basis van twee simkaarten. Beide simkaarten werken voor de smartphone geheel onafhankelijk, waardoor je op twee aparte nummers bereikbaar kan zijn. Ook kan je zelf bepalen met welk nummer je naar buiten wil bellen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Wolfgang AT-AS45Q:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Benchmark en snelheid
Pagina 6: Software
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Betrouwbaarheid
Mogelijkheden
Software
Prijs/ Kwaliteit
Vorig artikelLG G Watch R wordt in Europa verkocht voor 299 euro
Volgend artikelMSN messenger stopt vanaf 31 oktober
review-wolfgang-at-as45qDe Wolfgang AT-AS45Q is de eerste Wolfgang smartphone met Android 4.4, de nieuwe Android versie maakt het toestel ook een stuk sneller, aangezien er beter wordt omgegaan met de interne componenten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in