Xiaomi Redmi 3s Smartphone Review

Software en camera

De goedkopere Chinese smartphones zijn vaak qua hardware zeer goed te noemen, maar laten flink wat liggen op gebied van de software. Op de smartphone is Android 6.0.1 Marshmallow te vinden met de bekende MIUI 7-schil van Xiaomi. Ondanks het een Chinees toestel is, kan de taal wel gewoon op Nederlands ingesteld worden.

De MIUI 7-schil van Xiaomi heeft voordelen maar ook een aantal nadelen. Xiaomi is behoorlijk aan de slag gegaan met het aanpassen van de interface, hierdoor is er weinig overeenkomst te vinden met de standaard Android software.

MIUI 7 is niet zomaar een schil bovenop Android. Voor de gebruikers is het eenvoudig om thema’s aan te passen op de smartphone. Xiaomi zegt heel veel optimalisaties te hebben doorgevoerd in MIUI 7, zo moet de interface zuiniger werken in vergelijking met zijn voorgangers en moet de interface net wat sneller reageren ten opzichten van zijn voorgangers.

In de praktijk zijn de snelheidsverbeteringen goed te merken, vooral tijdens het openen van de apps en multitasking gaat alles net wat sneller in vergelijking met MIUI 6.

Ver van stock Android

Op gebied van bloatware valt het mee, er zijn enkele apps aanwezig welke standaard worden meegeïnstalleerd. Zoals een aantal Xiaomi functionaliteit en een thema app. Maar vooral de interface is ver van de standaard Android interface, voor de meeste gebruikers geen probleem. Maar ben je gewend aan de standaard Android stock interface? dan kan het in het begin even wennen zijn.

Camera

Dankzij het PDAF systeem maakt de camera aan de achterzijde behoorlijk snel de foto’s. Voor een telefoon van deze adviesprijs maakt de smartphone prima foto’s, maar verwacht geen wonderen. Tijdens omstandigheden met weinig licht is de kwaliteit beperkt.

De MIUI Camera app heeft extra functionaliteiten waardoor je veel zelf kan tweaken zoals de ISO en wit-balans. Hierdoor heb je veel mogelijkheden om de camera naar eigen wens te configureren. Enkele foto’s welke zijn gemaakt met de camera aan de achterzijde.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Redmi 3S smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De smartphone
Pagina 3: Behuizing en uiterlijk
Pagina 4: Scherm kwaliteit
Pagina 5: Prestaties en snelheid
Pagina 6: Software en camera
Pagina 7: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here