Synology DS716+II NAS review

Software

Uiteraard heeft Synology de Synology DS716+II voorzien van de meest recente DSM versie. De meest recente versie is DSM 6.1. In vergelijking met de vorige versie zijn er veel verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in de software te vinden. Het is goed om te zien dat Synology op een behoorlijk snel tempo nieuwe functionaliteiten beschikbaar maakt en de software blijft verbeteren.

Over de software van de Synology  DS716+II kunnen we behoorlijk kort zijn, de software is uitermate goed en voorzien van alle functionaliteiten. Disk Station Manager beschikt over alle functionaliteiten welke geschikt zijn voor het gebruik van een NAS. Synology heeft behoorlijk veel aanvullende applicaties ontwikkeld voor de NAS, hierdoor zijn er vele mogelijkheden en functionaliteiten aanwezig en mogelijk via DSM.

DiskStation Manager 6.1

DiskStation 6.1 bevat veel nieuwe mogelijkheden. Een van de grootste verbeteringen ten opzichten van de voorgaande versies is de implementatie van het Btrfs-bestandssysteem. Het nieuwe bestandssysteem detecteert automatisch beschadigde bestanden en herstelt de beschadigde gegevens met behulp van de RAID-volumes. Hierdoor worden corrupte bestanden eenvoudig hersteld. De nieuwe functie werkt behoorlijk goed, tijdens de review werden de corrupte-files eenvoudig hersteld vanuit een RAID-partitie.

Universal Search

Universal Search is ook een van de nieuwe functionaliteiten. De nieuwe zoekmachine genereert snel de resultaten en werkt behoorlijk nauwkeurig. Ook worden er real-time zoekresultaten weergeven, waardoor je eenvoudig de files kan opzoeken.

De software van Synology is behoorlijk uitbreid. Via de store zijn er vele apps te downloaden welke geinstalleerd kunnen worden op de Synology. Ook zijn er veel mobiele apps beschikbaar waarmee je vanaf een iOS of Android-device de NAS kan beheren of files kan uploaden/ openen.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Synology DS716+II:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology DS716+II
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 5: Benchmark en prestatie’s
Pagina 6: Conclusie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here