EOS Cryptocurrency: Wat is EOS en wat kan je ermee?

EOS is een blockchain project welke in de grote lijnen de concurrentie aangaan met Ethereum. De techniek en het platform is hierdoor ook vergelijkbaar met Ethereum. EOS heeft de focus op smart contracts. Wat is EOS precies en wat kan je ermee. Dat lees je in onderstaand artikel. 

Wat is de EOS cryptocoin?

EOS is ontstaan in 2017 en is een cryptovaluta welke zich richt op smart contracts. Vooral het deel smart contracts is vergelijkbaar met Ethereum. In vergelijking met Ethereum wil EOS zich onderscheiden in het aantal transacties per seconde. In vergelijking met Ethereum, Bitcoin of LiteCoin ligt dit bij EOS vele malen hoger. Ook wil EOS ervoor zorgen dat de transacties helemaal gratis zijn.

EOS kan je het beste zien als een blockchain ecosysteem dat zal werken met smart contracts en gedecentraliseerde apps. De grootste elementen zijn schaalbaarheid en toegankelijkheid. Deze twee punten maken EOS uniek ten opzichten van Ethereum. Verder biedt het platform acounts, authenticatie, databases en asynchrone communicatie.

Schaalbaarheid

Een ander groot voordeel aan EOS is de schaalbaarheid. EOS is enorm schaalbaar en is hierdoor redelijk flexibel. Bij EOS kunnen processen op verschillende manieren verwerkt worden. Dat betekent dat de snelheden in de theorie behoorlijk hoog kunnen worden en het netwerk mee kan groeien. Het zou volgens sommigen mogelijk moeten zijn om met EOS meer dan een miljoen transacties per seconde te verwerken.

Potentie

Op papier heeft EOS behoorlijk veel potentie. Het platform moet zich echter nog wel bewijzen. Het platform is momenteel nog niet volledig ontwikkeld en moet nog veel stappen verzetten om de doelen te behalen.

Bekijk ook de informatie pagina’s over Ethos, ARK, Ethereum en NEO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here