Monero (XMR) cryptocurrency: Wat is Monero en wat kan je ermee?

Er zijn momenteel veel cryptocurrency coins in omloop. We hebben eerder al onder andere Ethereum, Ripple, ONT en ARK besproken op de website. Monero is daarnaast ook een interessante cryptocurrency welke zich vooral richt op een aparte doelgroep. 

Monero is in 2014 gelanceerd en heeft sinds 2014 een belangrijke positie op de cryptomarkt. Door de schaalbaarheid en de mogelijkheden qua privacy is het project behoorlijk uniek.

Ook op het Darknet is Monero populair. Vooral omdat het hiermee moeilijk is om anoniem illegale goederen te betalen. Zonder dat de transacties getraceerd kunnen worden.

Monero wordt ook wel de ‘cryptocurrency voor criminelen’ genoemd.

Wat is Monero?

Monero (XMR) is een virtuele munt. De munt is in 2014 gelanceerd en is in vergelijking met Bitcoin en Ripple relatief een jonge munt. Monero heeft in vergelijking met Bitcoin een andere insteek, aangezien de munt zich vooral tegen het Bitcoin-protocol afzet.

Monero vindt zichzelf uniek, en zet zich enigszins af tegen andere cryptocoins. Monero werkt ook met de blockchain. Verder moet elke transactie een verificatie krijgen.

Volledige anonimiteit

Monero staat voor volledige anonimiteit, het project geeft aan dat het gehele netwerk anoniem is. Ondanks het vastleggen van de transacties is er een techniek gebruikt om alle data van de transactie te verbergen. Hiervoor maakt Monero gebruik van Ring signatures, Ring confidential Transactions en Stealth addresses.

Alle gegevens worden vastgelegd, echter door bovenstaande technologie worden de gegevens volledig afgeschermd. Monero werkt met het principe dat iedereen binnen het netwerk gelijk is. Er is hierdoor geen onderscheid tussen veel of weinig coins.

Schaalbaarheid

Een van de uitdagingen waar andere cryptocurrencies mee te maken hebben is schaalbaarheid. Monero heeft een techniek toegepast waardoor ze behoorlijk schaalbaar zijn. Het formaat van de blokken wordt op de Monero blockchain dynamisch aangepast. Dit zorgt ervoor dat het netwerk niet overbelast kan raken. Ook is dit om ervoor te zorgen dat het minen altijd interessant blijft.

Leestip: Zo bewaar je altcoins veilig

Vorig artikelDash cryptocurrency: Wat is Dash en wat kan je ermee?
Volgend artikelSamsung presenteert nieuwe Galaxy A7 midranger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in