Review: Libratone Zipp Speaker

De review:

Op de vorige pagina zijn enkele details beschreven over de Libratone Zipp, nu zullen wij de Zipp uitgebreid gaan testen op zowel Android als iOS. Tijdens de review zullen wij het gebruiksgemak beschrijven, aansluit mogelijkheden en natuurlijk de prestatie’s en geluidskwaliteit, wel zo belangrijk bij de aanschaf van een speaker. Allereerst beginnen we met het uiterlijk van de Libratone Zipp.

Uiterlijk:

De Libratone Zipp is net zoals de Libratone Live voorzien van een apart design, welke je kan customizen doormiddel van een wollen hoes welke in verschillende kleuren beschikbaar is. Het uiterlijk is geheel persoonlijk maar is wat ons betreft goed geslaagd, een modern en toch stijlvol design welke prima op tafel kan staan. Vooral de mogelijkheid om de Libratone Zipp aan te passen doormiddel van de wollen hoesjes is een leuke functie, bij ons review object zijn er drie kleuren aanwezig waaronder: zwart, paars en geel. In de webshop van Libratone zijn meerdere kleuren te koop. Het jasje van de Libratone Zipp kan je verwijderen doormiddel van een rits aansluiting welke is bevestigd in de speaker. In totaal zijn er acht kleuren beschikbaar: grijs, zwart, geel, rood, roze, paars, blauw en groen/blauw.

Wij kunnen begrijpen dat het uiterlijk niet bij iedereen goed in de smaak zal vallen, de wollen behuizing kan na enkele weken/maanden intensief gebruik erg vies worden, gelukkig kan je de hoes makkelijk verwijderen waardoor je deze goed kan schoonmaken. De Zipp heeft een cilinder als vorm waardoor je de Zip makkelijk rechtop en plat kan leggen. Bovenop de Zipp is een witte plastic schijf aanwezig waarop een aantal knoppen aanwezig zijn, waaronder twee knoppen voor het geluid. De middelste knop met het Libratone logo is een functie knop waarmee je het apparaat uit kan zetten, en kan schakelen van functie. Ook is er een LED indicator aanwezig waarmee de status van de Zipp wordt weergeven. Deze LED kan bijvoorbeeld oranje, wit of rood knipperen.

P1060870_1200x900

De Zipp is een portable speaker, daarom is er aan de bovenzijde van de Zipp een leren band aanwezig waarmee je de Zipp eenvoudig kan meenemen, verplaatsen. Onder de leren riem zit het aansluit paneel waarop een aantal aansluitingen zichtbaar zijn waaronder:

  • Batterij indicator
  • Knop voor PlayDirect
  • WiFi schakelaar
  • USB aansluiting
  • AUX aansluiting

P1060846_1200x900

Zoals je kan zien heeft de Libratone voldoende mogelijkheden, wel is het jammer dat er geen optische aansluiting aanwezig is, dit is echter wel het geval bij het duurdere model, welke meer geschikt is voor vervanger van het Home cinema systeem. Maar ondanks de afwezigheid van de optische aansluiting zijn er voldoende mogelijkheden.

Aan de onderkant van de speaker heb je de mogelijkheid om doormiddel van de meegeleverde oplader en speaker op te laden, de oplader is wel een nadeel aangezien deze nogal lomp is vergeleken met het design. Een kleine ladder was uiteraard beter geweest aangezien je hem dan makkelijker kan vervoeren. Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien is de oplader redelijk lomp, in vergelijking met het design.

P1060879_1200x900

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de Libratone Zipp review

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Motorola komt ook met goedkope Moto X smartphone’
Volgend artikelAsus stopt officieel met Windows RT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in