Review: Libratone Zipp Speaker

Gebruik en prestatie’s

Na een tijd de Zipp actief gebruikt te hebben, kunnen we een goed oordeel geven over de Libratone Zipp. Het gebruikt van de Libratone is wat wisselvallig, de ene keer krijgt de Libratone een snelle verbinding met het WiFi en de andere keer duurt het iets langer, maar niet hinderlijk, ander gebruikers klagen er niet over. ( Update: Een update van de router heeft het probleem opgelost)

Geluidskwaliteit

De Libratone Zipp heeft  volledig rondom een prima geluid, de klank welke vanuit de kleine speaker komt is zeer stevig en de bass is sterk aanwezig. Doormiddel van de configuratie pagina heb je de mogelijkheid in het geluid naar eigen wens in te stellen, met diverse instellingen. In de Libratone app zijn vele audio-instellingen. Je kan in de app aangeven hoe de Zipp gepositioneerd is, bijvoorbeeld op de grond of op tafel, ook kan je aangeven hoe dicht de Zipp bij de muren staat, om zo de weerkaatsing van het geluid te beheren. Ook kan je met EQ-presets de klank aanpassen in functie van de muziekstijl. De vele functie’s en mogelijkheden is zeker een groot plus punt.

App-3 App-2

De zipp produceert een sterk volume waarbij nauwelijks vervorming hoorbaar is, indien er enkele oneffenheden aanwezig zijn kan je dat aanpassen doormiddel van de instellingen op de Libratone App. Kortom het geluid is erg goed te noemen. Door de zeer goed geplaatste interne speaker wordt het geluid goed verdeeld door de ruimte, en dat is ook zeker hoorbaar. Voor zowel grote ruimte’s als kleine ruimte’s is het volume meer dan genoeg, de Zipp heeft namelijk een redelijk hard volume, met toch nog goede tonen en zuiver geluid. Bij sommige muziek nummer is de bass wel overheersend in een kleine ruimte.

Batterijgebruik

Het batterij gebruik is zeer goed te noemen, alleen wel afhankelijk van de afspeelmethode en natuurlijk het volume, zoals je kan verwachten gebruikt de Airplay/WiFi mogelijkheid meer stroom in vergelijking met AUX en USB. Ook is het van belang of je smartphone/ tablet moet opladen, aangezien je via de Zipp ook direct een smartphone kan opladen. Volgens de fabrikant kan de batterij tot acht uur stroom leveren, hiervoor moet een device wel doormiddel van een kabel aangesloten zijn. Als je via Airplay muziek streamt kwamen wij op een accuduur van ongeveer 5,6 uur op normaal volume voor een kleine ruimte.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de Libratone Zipp review

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikel‘Motorola komt ook met goedkope Moto X smartphone’
Volgend artikelAsus stopt officieel met Windows RT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in