Review: Whoop Charlie Android tablet

Hardware en Snelheid

Tegenwoordig wordt steeds vaker de nieuwe chipsets toegevoegd van het merk MediaTek. De Rockchip RK-3188 chipset is vrij onbekend in de chipset markt maar is toch gebaseerd op een Cortex A7 ontwerp en beschikt over 4 kernen van 1.6Ghz. Vooral in de Chinese markt komen de Rockchip RK-3188 chips vaker voor in tablets. De bekende merken waaronder Asus en Samsung kiezen toch vaak voor de snapdragon chipsets. De chip van de Whoop tablet reageert over het algemeen erg goed, wel merk je dat de processor enkele frame-drops veroorzaakt tijdens high-end games. Onder normale omstandigheden en apps reageert de tablet over het algemeen erg goed.

De soc bestaat uit vier Cortex A9-processorkernen op 1,2GHz. Het A9 processor ontwerp is vooral energie zuinig en toch snel met voldoende performance. De hardware is voor de gemiddelde gebruiker voldoende.

Scherm

De Whoop Charlie heeft een scherm met een formaat van 7,85-inch met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Door de IPS technologie van de tablet is de kijkhoek prima, maar de resolutie wel aan de lage kant. De kleurweergave is door de IPS technologie wel goed te noemen. De IPS technologie zorgt ervoor dat de kijkhoek in vergelijking met normale LCD schermen een stuk groter zijn, hierdoor komt de kleurweergave ook in een schuinere positie goed over. Wij hebben diverse testen uitgevoerd met de kleurproductie van de Whoop Charlie, voor een tablet in deze prijsklasse zijn de kleuren goed te noemen, ga je een prijsklasse hoger dan merk je wel een degelijk verschil. Het belangrijkste is dat het scherm goed scherp is en dat je tekst goed kan lezen. Dat is zeker het geval bij de Whoop, natuurlijk het kan altijd beter maar voor 179 euro is het een prima scherm.

Accuduur

De accuduur van de Whoop Charlie is ook prima in orde, voornamelijk door het gebruik van een energiezuinige chipset gebruikt de tablet minder stroom op basis van rekenkracht. De accu van de tablet heeft een vermogen van 4000mAh, tijdens de eerste weken merkte we dat de tablet redelijk snel leeg gaat, na een aantal keren volledig af en opladen werd de accuduur al stukken beter. Bij normaal gebruik gaat de tablet in de eerste weken zo’n 4 tot 5 uur mee. Enkele weken daar na ging de accu richting de 7 tot 8 uur. De accu verbeterd momenteel nog steeds waardoor wij moeilijk een inschatting kunnen maken over het accu gebruik. Maar onze eerste indruk is goed.

Tablets vergelijking

Momenteel zijn er ook een aantal concurrenten op de markt waaronder de Nexus 7 en goedkope Memo Pad van Asus, maar wat zijn precies de verschillen tussen de tablets. In onderstaande vergelijkingstabel de verschillen tussen diverse tablets rond dezelfde prijscategorie en de iPad Mini.

Uit onderstaande vergelijkingstabel kan je opmaken dat de Whoop Charlie voor zijn prijs is voorzien van prima specificaties. Voornamelijk de vele aansluitingen is zeer gewenst waaronder Micro-HDMI en een Micro-SD aansluiting waardoor je de interne capaciteit kan vergroten met maximaal 32GB extra.

SmartphoneWhoop CharlieAsus memo Pad HD 7iPad MiniSamsung Galaxy Tab 3
Prijs: 179 euro165 euro289 euro185 euro
Android:Android 4.2Android 4.2iOS 7Android 4.1
Processor1,6Ghz Rockchip RK-3188 Quad Core1.2Ghz Quad CoreApple A51.2Ghz Dual Core
Accu:4000mAh3950mAh16,3 Wh4000mAh
RAM1GB1GB1GB1GB
Scherm 7,8-inch 1024x768 pixels7-inch 1280x800 pixels7,8-inch 1024x768 pixels7-inch 1024x600 pixels
Mini-HDMIJaNeeNeeNee
Opslag16GB16GB16GB8GB
Camera voor2 megapixel1.2 Megapixel1.2 Megapixel3 Megapixel
Camera achter5 megapixel5 Megapixel 5 Megapixel 1.3 Megapixel

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Whoop Charlie

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De tablet
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Software
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHandleiding: Evasi0n7 Jailbreak iOS 7 voor iPhone, iPod Touch en iPad
Volgend artikelOntwikkelaar hint naar GTA 5 versie voor PS4 en Xbox One

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in