Review: Whoop Charlie Android tablet

Ben je opzoek naar een nieuwe en vooral goedkope tablet dan heeft Whoop een interessant product in de aanbieding, namelijk de nieuwe Whoop Charlie tablet. De Whoop is een goedkope Android tablet welke momenteel voor 179 euro verkocht wordt bij bijvoorbeeld de Hema en de online webshop van Whoop. De tablet draait op Android 4.2 en heeft de beschikking over een 7,85-inch display met een resolutie van 1024×768 pixels. De nieuwe Whoop Charlie tablet draait verder op een 1.6Ghz Quad Core processor en beschikt over een 1GB aan werkgeheugen.

Whoop Charlie

De Whoop Tablet

De Whoop Charlie beschikt verder over een accu met een capaciteit van 4000mAh. Qua design heeft de Whoop Charlie veel weg van de ipad Mini aangezien de afmetingen ook zo goed als hetzelfde zijn. De afmetingen van de Whoop zijn 200x134x7.5mm. Ook Qua design lijkt de Whoop Charlie ook erg veel op de iPad Mini. Maar intern zijn er veel componenten compleet anders aangezien de Whoop Charlie op Android draait en beschikt over een 1.6Ghz Quad Core processor. Voor een bedrag van 179 euro is de Whoop wel een stuk goedkoper als de concurrentie en de iPad Mini.

DSC_0215

Specificaties

  • 7,85” TFT LCD-scherm 1024 bij 768 pixels
  • 1,6Ghz Rockchip RK-3188 quadcore processor
  • 1GB RAM en 16GB interne opslag
  • 4000 mAh accu
  • Android 4.2
  • 5 Megapixel camera aan de achterzijde,
  • 2 megapixel aan de voorzijde
  • Afmetingen: 0,75 x 20 x 13,4 centimeter
  •  307 gram
  • Micro-USB, Mini-HDMI, microfoon, hoofdtelefoonaansluiting, Micro-SD slot
  • Bluetooth 2.1, Wifi 802.11g , 802.11n en 802.11b
  • MicroSD ondersteuning voor opslag tot 32GB

Software

De tablet draait standaard op Android 4.2 en is voorzien van minimale aanpassingen waardoor de Android versie gelijk is aan een stock versie. Dit heeft zo zijn voordelen waaronder de mogelijkheid om Android zelf in te richten naar eigen wens met uiteraard eigen applicaties. De Whoop Charlie heeft ondersteuning voor de Google Play Store waardoor je applicaties vanuit de store kan installeren. Verder heeft Whoop een aantal instellingen toegevoegd waaronder Multi Windows en de specifieke HDMI software waardoor je de HDMI aansluiting kan gebruiken. Op de tablet is namelijk een Mini-HDMI aansluiting aanwezig.

Beschikbaarheid

De tablet is regelmatig te koop via de Hema webshop en fysieke winkels, ook kan je de Tablet bestellen bij de webshop van Whoop. Bij de Whoop webshop gaat de tablet voor 179 euro in de verkoop, voor een quad core tablet een prima bedrag. De webshop van Whoop kan je hier bekijken.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Whoop Charlie

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De tablet
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Software
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHandleiding: Evasi0n7 Jailbreak iOS 7 voor iPhone, iPod Touch en iPad
Volgend artikelOntwikkelaar hint naar GTA 5 versie voor PS4 en Xbox One

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in