Review: Whoop Charlie Android tablet

Conclusie

Whoop heeft met de Whoop Charlie een prima tablet op de markt gebracht welke beschikt over een aantal features. De Whoop Charlie wordt momenteel verkocht voor 179 euro en is regelmatig verkrijgbaar bij de Hema of natuurlijk via de online webshop van Whoop. Het scherm is niet super scherp en de processor is ook niet high-end maar voor 179 euro doet de tablet het erg goed en qua prijs/ kwaliteit vergelijking behaald de Whoop prima specificatie’s en performance. Vooral in vergelijking met de eerste Nexus 7 van Asus vinden wij persoonlijk dat de Whoop betere performance geeft, ook aangezien de Whoop wel de mogelijkheid heeft om uit te breiden met een MicroSD kaart.

DSC_0229

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Whoop Charlie heeft veel weg van de iPad Mini en qua afmetingen is de Whoop ook zo goed als gelijk aan de iPad Mini. Het grootste verschil zit hem in de prijs en het operating system aangezien Apple natuurlijk draait op iOS. Maar de eerste snelle indruk was, is dat de iPad of de Whoop. Het design geeft niet aan dat de tablet 179 euro kost. De achterkant is van stevig aluminium en de voorkant is netjes afgewerkt met een dunne bezel rondom de zijkanten. De tablet is ook redelijk dun en van licht gewicht waardoor deze makkelijk met één hand valt te bedienen.

Prestaties

De prestaties van de Whoop Charlie zijn redelijk, niet high-end maar prima voor 179 euro. De tablet beschikt over een 1.6Ghz Quad Core processor gebaseerd op een Rockchip RK-3188 chipset. In totaal zijn er 4 cores aanwezig welke draaien op een snelheid van 1.6Ghz. In combinatie met 1GB aan werkgeheugen een prima samenstelling voor een tablet welke verkocht wordt voor 179 euro. De Rockchip RK-3188 chipset is gebaseerd op het ARM design van de cortex A9 chipset. De Rockchip RK-3188 zie je voornamelijk terug in de veelal Chinese tablets. Normale zaken op de Whoop Charlie gaan prima, wel merk je dat de zwaardere 3D games er moeite me hebben en enkele 3D drops vertonen.

De accuduur van de Whoop Charlie is ook prima in orde, voornamelijk door het gebruik van een energiezuinige chipset gebruikt de tablet minder stroom op basis van rekenkracht. De accu van de tablet heeft een vermogen van 4000mAh, tijdens de eerste weken merkte we dat de tablet redelijk snel leeg gaat, na een aantal keren volledig af en opladen werd de accuduur al stukken beter. Bij normaal gebruik gaat de tablet in de eerste weken zo’n 4 tot 5 uur mee. Enkele weken daar na ging de accu richting de 7 tot 8 uur. De accu verbeterd momenteel nog steeds waardoor wij moeilijk een inschatting kunnen maken over het accu gebruik. Maar onze eerste indruk is goed.

Sterke punten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Materiaal (achterkant)
  • Mini-HDMI
  • Compact
  • Bezel rondom scherm
  • IPS technologie
  • Chipset

Verbeter punten

  • Beschikbaarheid, moeilijk te verkrijgen
  • Interne opslag zit apart van microSD opslag
  • Accu in eerste weken snel leeg ( verbeterd snel )

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Whoop Charlie

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De tablet
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Hardware en vergelijking
Pagina 5: Software
Pagina 6: Conclusie

 

 

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHandleiding: Evasi0n7 Jailbreak iOS 7 voor iPhone, iPod Touch en iPad
Volgend artikelOntwikkelaar hint naar GTA 5 versie voor PS4 en Xbox One

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in