Review: Netatmo weerstation

Netatmo weerstation

De Netatmo biedt momenteel apps aan voor iOS en Android. Voor iOS zijn er apps voor de iPad en iPhone. De Android app werkt op systemen vanaf Android 4.0 of hoger. Ook is het mogelijk om de webinterface via de browser te benaderen, aangezien de dashboard website ook weer en temperatuur gegevens toont.

Netatmo-weer

 

DSC_0020 (Copy)

Een weerstation moet er niet lelijk en fors uitzien, zeker niet eentje dat je ook binnen opstelt. Daar hebben ze bij Netatmo aan gedacht, aangezien de twee kleine cilinders zijn uitgevoerd in een aluminium behuizing met witte elementen. De twee cilinders zijn van redelijk klein formaat.  Tijdens onze test hebben wij het systeem gebruikt op zowel de desktop, iPad als Android smartphone.

Meet en Weet:

De Netatmo meet en weet aangezien er verschillende elementen gemonitord worden met het systeem, zo is het mogelijk om het weer te volgen en de luchtkwaliteit voor zowel binnen als buiten. De Netatmo meet ook de actuele CO2 concentratie en houd luchtverontreiniging in de gaten. Via het hoofdstation is het ook mogelijk ook via een touch beweging een status te krijgen van de actuele C02 waarde. Naast bovenstaande meet elementen kan de Netatmo ook de luchtkwaliteit, vochtigheid, Decibel waarde, barometerstand en weers-verwachting publiceren.

Binnenklimaat 

Via het Netatmo weerstation kan je een aantal elementen bijhouden waaronder het binnenklimaat. Zo meet de Netatmo de binnentemperatuur, CO2 concentratie, geluidsvervuiling en luchtvochtigheid binnenshuis. Ook geeft de Netatmo meldingen als de CO2 waarde te hoog is, of dat het tijd is om een raampje open te zetten.

Behuizing

De behuizing van het weerstation is voorzien van een strak aluminium ontwerp, met voor de binnen module een waarschuwingslicht. De behuizing voor buitenshuis gebruik is UV-bestendig waardoor de module prima tegen zonlicht kan, wel is het verstandig om de outdoor module onder een afdak te plaatsen, aangezien de module niet waterbestendig is.

Behuizing netatmo

Sensors

Er zijn verschillende sensoren aanwezig voor zowel binnen als buiten. De sensoren in de ontvangers geven elke 5 minuten een nieuw signaal voor de dashboard zodat je op alle apparaten een constante update krijgt van de actuele weersverwachtingen en sensor metingen.

IMG_0013

Buitensensor

De buitensensor van de Netatmo meet de temperatuur op basis van de sensor en actuele weersverwachting welke via een externe partij wordt opgehaald. De buitenmodule meet dus alleen de temperatuur, een wind en regen sensor voor de buitenmodule ontbreekt. Wel is er een extra module aanwezig voor de regenmeeting. Naast de temperatuur meet de Netatmo ook de kuchvochtigheid.

Binnensensor

De binnensensor heeft de meeste mogelijkheden zo meet de binnensensor de volgende elementen:

  • Temperatuur
  • Luchtvochtigheid
  • Luchtdruk
  • C02
  • Geluidsbelasting

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Netatmo Weerstation:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Netatmo
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 4: Mobiele apps
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelApple gaat iMessage problemen oplossen
Volgend artikelFacebook heeft privacy instellingen aangepast
review-netatmo-weerstationDe Netatmo weerstation is een prima weerstation welke voornamelijk is gericht op de smartphone en tablet gebruiker. Het weerstation kan namelijk alleen gebruikt worden in combinatie met een device waaronder een smartphone, tablet of computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in