Review: Netatmo weerstation

Installatie

De installatie is zeer eenvoudig. Allereerst moet je het hoofdstation aansluiten op het lichtnet via de meegeleverde adapter en USB kabel. Om het apparaat te configureren is het vereist om een app te installeren op een van de mobiele apparaten, dit kan zowel een Android device of iOS device zijn. Via de app moet er een inlog account aangemaakt worden, met dit account kan je op meerdere systemen de gegevens bijhouden. Ook zorgt dit account ervoor dat via de Netatmo website de gegevens overal ter wereld zichtbaar zijn, aangezien er geen portfowarding vereist is om de informatie te tonen op het weerstation.

Netatmo-buiten

Nadat er een account is aangemaakt ben je eigenlijk vrijwel direct klaar om het apparaat te gebruiken. De outdoor module connect automatisch met de indoor module via een signaal, wel moet de afstand beperkt zijn aangezien er geen tientallen meters verschil kan zijn tussen de indoor en outdoor module. Tijdens onze test stond de outdoor module op een afstand van ongeveer 7 meter. De afstand tussen de binnensensor en buitensensor kan maximaal 100 meter zijn. Eenmaal geïnstalleerd komen toekomstige firmware updates automatisch ‘over the air’ voor zowel de indoor als buitensensor.

Naast WiFi is het ook mogelijk om de installatie via een Bluetooth device te doen via iOS of Android. Via de telefoon wordt de GPS locatie bepaalt van de Netatmo, indien gewenst is het altijd nog mogelijk om de locatie handmatig aan te passen.

Inhoud

In de doos vind je onderstaande onderdelen:

  • Bassistation
  • Buiten module
  • Handleiding
  • Adapter
  • micro USB kabel
  • 1 schroef + plug om buitenmodule op te hangen
  • 2 AAA batterijen voor de buitenmodule
  • Klittenband montage voor buitenmodule

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Netatmo Weerstation:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Netatmo
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 4: Mobiele apps
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelApple gaat iMessage problemen oplossen
Volgend artikelFacebook heeft privacy instellingen aangepast
review-netatmo-weerstationDe Netatmo weerstation is een prima weerstation welke voornamelijk is gericht op de smartphone en tablet gebruiker. Het weerstation kan namelijk alleen gebruikt worden in combinatie met een device waaronder een smartphone, tablet of computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in