Review: Netatmo weerstation

Software

De apps van Netatmo hebben een goed uiterlijk en zijn opgedeeld in verschillende widgets met verschillende informatie. De gegevens welke worden verzonden vanaf de sensors zijn in verschillende overzichten te bekijken, zo is er een dashboard weergave en een lijn grafiek waar je de gegevens van de afgelopen weken/ maanden/ jaren kan terug kijken, voor de verschillende sensoren.

Er zijn tal van meldingen over verschillende weersverwachtingen mogelijk, zo is het mogelijk om zelf aangepaste meldingen aan te maken welke terecht komen op de smartphones/ tablets via een pushnotificatie. Diverse voorbeeld meldingen zijn:

  • Gladheid ( temperatuur onder -3 graden)
  • Meer ventilatie (CO2 is boven de 1000ppm)
  • Storm (Luchdruk neemt snel af)
  • DB melder (Het geluidsniveau is boven de 50 dB)
  • CV defect ( temperatuur onder de 10 graden)

Hierboven vermeld is slechts een overzicht van het aantal meldingen welke je zelf kan aanmaken, door de ingebouwde decibel melder in de indoor module is het mogelijk om te bekijken wanneer er iemand binnenshuis is of als inbraak alarm. Je kan namelijk een melding instellen als het decibel niveau boven een bepaalde waarde is.

Desktop versie:

De desktop versie is te bereiken via de website van Netatmo. Op de desktop versie zie je een overzicht van de actuele metingen. Via de widgets aan de rechterzijde heb je een overzicht van de Outdoor en Indoor module. Zo zie je de luchtkwaliteit waarde, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, CO2 en actuele geluidsmeter.

Netatmo-1
Desktop webversie
Desktop webversie
Desktop webversie

Instellingen

Via de desktop versie kan je ook de verschillende modules configureren en aanpassen. Het overzicht van de instellingen weergeeft de actuele informatie, batterij gegevens en serienummer van de binnen en buiten module. De buitenmodule ontvangt een signaal van de binnen module waardoor de gegevens verspreid worden. Via de instellingen is het ook mogelijk om de meetgegevens als csv- xls te downloaden of de meetgegevens te verwijderen. Ook kan je de sensor van beide modules kalibreren.

Netatmo-2

Netatmo-3

Netatmo-4

 

Netatmo weerkaart

Via de actuele weerkaart is het mogelijk om gegevens van andere Netatmo stations te bekijken. Zo kan je over de hele wereld de temperatuur bekijken welke wordt gemeten door het netatmo weer station, en dat zijn er redelijk veel. In onze woonplaats zijn er al 5 te vinden, ook bijvoorbeeld in Amsterdam zijn er ongeveer 30 weerstations.

Netatmo-overview

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Netatmo Weerstation:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Netatmo
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 4: Mobiele apps
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelApple gaat iMessage problemen oplossen
Volgend artikelFacebook heeft privacy instellingen aangepast
review-netatmo-weerstationDe Netatmo weerstation is een prima weerstation welke voornamelijk is gericht op de smartphone en tablet gebruiker. Het weerstation kan namelijk alleen gebruikt worden in combinatie met een device waaronder een smartphone, tablet of computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in