Review: Netatmo weerstation

Tegenwoordig zie je de digitale weerstations steeds vaker, vaak heeft een weerstation een fors scherm, in combinatie met een meet device welke voor outdoor is geschikt. Het Franse bedrijf Netatmo heeft een nieuw apparaat op de markt gebracht waarmee je een ‘weerstation’ naar een hoger niveau brengt. 

Netatmo-klein

Het weerstation van Netatmo is toch iets anders dan de normale weerstations welke vaak bij de bouwmarkt te vinden zijn. De Netatmo is vervaardigt uit twee strakke cilinders waarvan één de hoofdmodule is terwijl de andere cilinder zijn dienst doet voor een extern meetstation voor outdoor. Opvallend is dat er geen monitor of display aanwezig is, dat klopt ook aangezien de Netatmo werkt via de smartphone, pc of tablet. Het Netatmo systeem werkt op basis van apps en web based internet pagina’s. Zo kan je een eigen digitale weerstation creëren.

Netatmo weerstation

De Urban Weather Station van het Franse merk NetAtmo is bedoeld voor persoonlijk gebruik, je kan het dus eigenlijk zien als je persoonlijke digitale weerstation.  Het Weather Station bestaat uit twee sensoren: ééntje voor binnen en ééntje voor buiten. De grootste cilinder is de hoofdontvanger en geschikt voor binnen gebruik, dit station wordt aangesloten om het lichtnet via meegeleverde adapter en kabel. Het kleine station is de buitenontvangen er plaats je buiten als het kan onder een afdakje aangezien de outdoor module niet regen bestendig is. Ook is het mogelijk om de buitenmodule op te hangen aangezien er materiaal is meegeleverd. Het buitenstation wordt gevoed door twee AAA-batterijen.

Beschikbaarheid

Het basisstation van het Netatmo weerstation heeft een adviesprijs van 169 euro. Hiervoor krijg je de hoofd en buiten module. Netatmo geeft ook de mogelijkheid om het station uit te breiden met extra modules en een optionele regen meter. De regenmeter van Netatmo wordt verkocht voor 69 euro en werkt alleen in combinatie met het Netatmo weerstation. De extra module wordt momenteel verkocht voor 69 euro.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Netatmo Weerstation:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Netatmo
Pagina 3: Installatie
Pagina 4: Software
Pagina 4: Mobiele apps
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
Mogelijkheden
Software
Prijs kwaliteit
Installatiegemak
Bouwkwaliteit
Vorig artikelApple gaat iMessage problemen oplossen
Volgend artikelFacebook heeft privacy instellingen aangepast
review-netatmo-weerstationDe Netatmo weerstation is een prima weerstation welke voornamelijk is gericht op de smartphone en tablet gebruiker. Het weerstation kan namelijk alleen gebruikt worden in combinatie met een device waaronder een smartphone, tablet of computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in