Review: Synology DS415+

Benchmark

De beste prestaties zijn te halen uit de Synology SHR 2 setup, SHR is een Synology Raid modus welke je de mogelijkheid geeft om snel en makkelijk uit te breiden. Voor een optimale doorvoersnelheid hebben wij de setup aangesloten met een dual link aggregation setup, hierdoor wordt het netwerk verkeer verdeeld over twee netwerk kabels/ poorten. Dit is ook de beste setup voor de netwerk backup met een redundante setup.

Synology-11

Stroomverbruik

Het stroom verbruik van deze NAS is in HDD stand-by mode gemeten op 16,4W. Met twee schijven verbruikt de NAS in sleep mode: 16.4w, IDLE: 28,3 W en tijdens zware load 46,2/ 48,6w. Dit is gebaseerd op twee schijven van het merk WD met een capaciteit van 2TB, het gaat hierbij om de Western Digital Green schijven.

Doorvoersnelheid

De NAS is aangesloten op een gigabit netwerk. Om de doorvoersnelheid te testen hebben wij onze Windows 8.1 pc direct aangesloten op de router waar ook de NAS mee is verbonden via een link-aggregation netwerk aangesloten op de NAS in combinatie met 2 actieve netwerk verbindingen. Onderstaande resultaten gemeten in Raid 1. ( de resultaten zijn gebaseerd op een intern netwerk) in combinatie met een link aggregation netwerk.

  • 5GB  bestand van computer naar NAS: 224,5Mbps
  • 5GB bestand van NAS naar computer: 221,7Mbps
Synology-vergelijking
Snelheid overzicht van Synology

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de DS415+ NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Synology NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
9.5
Prijs verhouding
9
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
8
Vorig artikelReview: Qnap QGenie
Volgend artikelING internetbankieren kampt met storing
review-synology-ds415De DS415+ NAS van Synology is een echte wolf in schaapskleren, in combinatie met de nieuwe Intel Avoton quad core processor is de NAS snel betrouwbaar en zuinig in gebruik. Voor de gemiddelde thuis gebruiker iets te veel van het goede, maar voor bedrijven zeker interessant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in