Review: Qnap TS-453 Pro

Software

De Qnap TS-453 Pro draait op het QTS besturingssysteem, QTS is het zelf ontwikkelde OS van Qnap welke wordt gebruikt voor de NAS systemen. QTS 4.1 is de meest recente versie voor het Turbo NAS systeem, en beschikt over vele functionaliteiten. Zo is er ondersteuning voor het werken met meerdere vensters en kunnen bestanden eenvoudig gesynchroniseerd worden over meerdere platformen.

QTS is een besturingssysteem welke is gebaseerd op Linux. Het intuïtieve QTS 4.0 GUI met meerder vensters en multitasking zorgt ervoor dat u heel makkelijk uw Turbo NAS kunt beheren, hierdoor is QTS geschikt voor de thuistoepassingen. Vanwege de uitgebreide mogelijkheden in het App Center is er veel mogelijk om de NAS.

Virtualisatiebeheer

De QNAP-TS453 Pro NAS heeft ondersteuning voor het virtualisatieplatform van Qnap, deze review is qua software ook voornamelijk gericht op de virtualisatietechniek en de performance vanuit de virtualisatie in combinatie met de TS-453 en een Windows OS. De webinterface van de NAS kan gebruikt worden voor het beheer van de virtuele machines. Naast computers kunt u ook tablets gebruiken om meerdere virtuele machines van verschillende besturingssystemen zoals Windows, Linux, en UNIX uit te voeren op Virtualization Station.

Het Virtualization Station is eenvoudig te installeren vanuit de Qnap App Center. De software beschikt over enkele sjablonen waarmee je snel een eenvoudig virtuele machines kan aanmaken. Geavanceerde gebruikers kunnen aangepaste sjablonen maken, om zo de volledige configuratie in te stellen voor de VM. Ook heb je de mogelijkheid om handmatig een VM aan te maken. Het virtualisatiebeheer is gericht op de zakelijke markt, hierdoor zijn ook de zakelijke toepassingen aanwezig welke ook gebruikt worden bij virtualisatieplatformen van Microsoft en VMware. Zo heb je de mogelijkheid om VM’s te importeren/ exporteren/ dupliceren en te voorzien van een snapshot.

Virtualisatiebeheer configureren

Virtualisatiebeheer configureren is eenvoudig, via QNAP app center heb je de mogelijkheid om de apps te installeren, naast virtualization station zijn er nog meer apps beschikbaar. Virtualisation Station is de app welke vereist is om het virtualisatie platform te gebruiken op de Qnap TS-453 Pro.

Qnap-VM-1
Overzicht Virtualization Station

VM creëren 

Via de webinterface is het eenvoudig om een VM aan te maken. Tijdens het aanmaken van een nieuwe virtuele machine heb je twee opties voor het aanmaken van een nieuwe VM. Zo kan je een VM aanmaken via de voor-geconfigureerde sjablonen of handmatige instellingen.

Qnap-VM-2

 

Tijdens onze test hebben wij zowel een sjabloon als handmatige setup gebruikt. Onderstaand een voorbeeld tijdens het aanmaken van een handmatige virtuele machine. Tijdens de setup kan je veel configureren, het virtuele platform is vergelijkbaar met VMware en Hyper V. Tijdens de test hebben wij de Windows 10 preview gebruikt als virtualisatie OS.

Nadat de server is aangemaakt komt deze uiteraard in de lijst van virtuele machines, vanuit het menu heb je verschillende mogelijkheden, waaronder VM starten, VM, Verwijderen en Klonen. Via de management portal heb je ook de mogelijkheid om meerdere vm’s te exporteren/ importeren.

Qnap-VM-4
VM uitgeschakeld
Qnap-VM-5
VM ingeschakeld

De console werkt zowel via HTML5 als Java, de verbinding werkt standaard op een hoge verbinding van 20Mbit/s. Via de management portal heb je de mogelijkheid om de VM te beheren.

Qnap-VM-6

VM instellingen

Net zoals VMware en Hyper V zijn er verschillende opties waarmee je de VM kan beheren, zo heb je via het instellingen menu van de VM de mogelijkheid om de standaard instellingen aan te passen. Wel kan je de instellingen alleen aanpassen als de VM uit staat. Via de instellingen heb je de mogelijkheid om de volgende taken te beheren:

  • Cores aanpassen
  • Geheugen aanpassen
  • Boot apparaat selecteren
  • Netwerk adapters configureren
  • Harde schijf aanpassen
  • CD/DVD-ROM selecteren

VM marktplaats

De VM marktplaats werkt samen met Bitnami, via deze webstore heb je de mogelijkheid om vele server software apps te downloaden. De store is zeer uitgebreid met vooral opensource applicaties waaronder WordPress, Joomla, Moodle, Mahara, OwnCloud. Maar ook infrastructure tools zoals de WAMP Stack, Tomcat, Ruby en nog veel meer. Voor een volledig overzicht van de Bitnami apps kan je de website van Bitnami bekijken.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS-453 Pro:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De QNAP NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
8
Software
9
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelMicrosoft organiseert Windows 10 evenement op 21 januari
Volgend artikelFacebook stopt met tonen zoekresultaten Bing
review-qnap-ts-453-proDe QNAP TS-453 Pro is een NAS welke zowel voor de thuismarkt als zakelijke markt interessant is. Vooral het virtualisatie platform in combinatie met de Intel Quad Core processor is stabiel en robuust voor de virtualisatie mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in