Review: Asustor AS7004T

De Review

Voor een NAS zijn de specificaties high-end,  zo is er in deze prijs klasse vrijwel geen concurrent beschikbaar welke de beschikking heeft over een Intel Core i3 processor. Bij de concurrenten is er vaak pas bij een rack model een Intel Core i3 processor aanwezig. Zeker in combinatie met de multimediafunctionaliteiten is de NAS met name voor multimedia gebruik zeer geschikt.

DSC_0671

De NAS is voorzien van een Intel Core i3-4330 processor in combinatie met standaard 2GB DDR3 RAM geheugen, dit kan je eventueel nog uitbreiden tot 16GB. De processor welke aanwezig is in de NAS is ook een veelgebruikte processor voor desktop systemen.

De Asustor AS7004T is voorzien van een tweetal gigabit ethernet poorten met ondersteuning voor link aggregation. Met link aggregation is het mogelijk om het vermogen van de netwerk aansluiting te verhogen. Link aggregation kan je instellen op een aantal manieren, zo is het mogelijk om de ethernet aansluitingen te koppelen of te verdelen over meerdere routers, hierdoor is er bij uitval van een van de routers nog een werkende situatie zonder bestandsverlies. Tijdens de test hebben wij een link aggregation setup gebruik met twee cat5e kabels. Zo wordt de gigabit snelheid verdubbeld, en is de bestandsoverdracht versneld voor grotere bestanden.

Aansluitingen

De Asustor AS7004T beschikt over een verschillende aansluitingen, waaronder aan de achterzijde 3 USB 3.0 poorten, 2 USB 2.0 poorten en tweemaal een eSata poort. Aan de voorzijde is een USB 3.0 aansluiting aanwezig. Qua multifunctionele aansluitingen beschikt de NAS over een S/PDIF output en een HDMI output. Hierdoor is het eenvoudig om de NAS in te zetten als een multimedia NAS.

DSC_0676

Software

Qua software beschikt de NAS over vele mogelijkheden. Asustor heeft de NAS uitgerust met het ADM software systeem. ADM beschikt standaard over vele mogelijkheden naast het flinke aanbod via de app store voor eventuele extra software pakketten. ADM 2.3 is de laatste versie van het systeem, ADM is gebaseerd op Linux en is verder ontwikkeld op basis van de Linux kernel door het team van Asustor. Met de 2.3 interface heeft Asustor een volledig nieuw uiterlijk toegevoegd in combinatie met nieuwe apps.

Hardware

De NAS beschikt intern over forse specificaties, zoals eerder vermeld beschikt de Asustor AS7004T over een Intel Core i3 processor welke is gebaseerd op de Haswell architecture, tevens heeft de processor ondersteuning voor de Hyper Threading techniek. De compacte 4-bay NAS beschikt over een TDP rating van 54watt, voor een 4-bay NAS systeem is dit zeer hoog. Qua koeling is er een heatsink aanwezig, dit zie je niet vaak in NAS systemen omdat er vaak een lichte Intel Atom processor aanwezig is welke ook zonder heatsink zijn werk prima kan doen. Op het moederbord is 1 module van 2GB standaard aanwezig, aan de achterzijde van het apparaat vind je een extra geheugen module waarmee je de interne capaciteit eventueel nog kan uitbreiden. De aanwezige RAM module werkt op 1600 CL11-11-11.

De netwerk capaciteit wordt aangestuurd door een Boradcom BCM57781 Gigabit Ethernet controller met wake-on-lan en crossover detection. De USb 3.0 aansluiting wordt aangestuurd door een Intel C226 controller. De complete hardware installatie wordt ondersteund door een Delta Electronics PSU met een totaal vermogen van 240 watt.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here