Review: Asustor AS7004T

Benchmark en prestaties

Qua hardware is de NAS zeker een van de betere op de markt, intern is er voor een NAS krachtige hardware aanwezig, waaronder een Intel Core i3 processor, maar hoe doet de processor het in de praktijk met de NAS functionaliteiten? Standaard is de NAS uitgerust met 2GB RAM, als dit niet genoeg is kan je de NAS altijd nog upgraden tot 16GB RAM. De processor welke is gebruikt beschikt ovre hyper-threading met een maximale snelheid van 3,5Ghz.

Stroomverbruik

Het stroom verbruik van deze NAS is in disk hibernation gemeten op 21w. Tijdens een access mode is het stroomverbruik 40w, in vergelijking met andere NAS modellen minder zuinig, maar dit komt voornamelijk door de hardware welke door Asustor is gebruikt, dit komt voornamelijk door de Intel i3 en het moederbord.

Qua snelheid is de Synology DS1515+ zeer goed te noemen, de standaard applicaties draaien met de standaard aanwezige 2GB prima. Ook app zoals XBMC gaan vloeiend. De extra performance merk je zeer goed tijdens het coderen van video’s. Het streamen van 4K content gaat in vergelijking met de vorige generatie een stuk sneller. Dit komt doordat de Intel chipset is ontwikkeld voor 4K codering. Via de software heb je de mogelijkheid om de hardware via een tijdschema uit te schakelen, om zo energiekosten te besparen.

Performance

De NAS behaalde in diverse benchmark-tools een prima score, als standaard benchmark tool gebruiken wij voornamelijk CrystalDiskMark om de lees en schijfsnelheid van het apparaat te meten in verschillende omstandigheden en instel mogelijkheden.

Sequential:

  • Read: 117MB/s
  • Write: 114MB/s

Random 512K:

  • Read: 115 Mb/s
  • Write: 109Mb/s

Performance XBMC / Kodi

De nas is optimaal ontwikkeld voor XBMC, dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van de media aansluitingen.

XBMC-interface

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de AS7004T NAS:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: De Asustor NAS
Pagina 3: De Review
Pagina 4: Installatie
Pagina 5: Software
Pagina 6: Benchmark en prestatie’s
Pagina 7: Conclusie

1
2
3
4
5
6
7
RECENSIEOVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Installatiegemak
9
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelAndroid 5.0 update binnenkort beschikbaar voor Galaxy A3, A5 en A7
Volgend artikelVerbruikt GPS data?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here